Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Dr.Atınç Kayınova’nın Ocak 2023 meclis toplantısında ki aşırı saldıran tavrını değerlendiren Zonguldak Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan, “O arkadaşlarımız büyük bir ihtimale yapılan hizmetlerden rahatsız oluyorlar ki bu tip söylemlerle gündemde kalmak istiyor ama biz onlara bu primi vermek istemiyoruz. Takdir vatandaşımızındır ve vatandaşımız çalışanla çalışmayanı ayırt eder.” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova’nın geçmiş dönemlerde kendi partisinin Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun için söyledikleri ağır sözlerin halın daha arşivlerde kayıtlı olduğunu belirten Başkan Ömer Selim Alan, Yani kendi partisinden birine bunları söyleyen meclis üyesini kendilerine bunları söylemesine pekte aldırış etmediğini ancak takdirinde kamuoyunu olduğunu ifade etti:

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, (Ocak ayı meclis toplantısında CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova ile sert tartışmalar yaşadınız. İkinci meclis toplantısında ise eski Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir zamanında Atınç Kayınova’nın söylediği sözlerle ilgili paylaşım yapacaktınız ama yapmadınız neden?) sorusuna şu şekilde cevap verdi.

“Şimdi ben asımda bu konuyla ilgili hiç konuşma istemiyorum gerçekten. Yani hem kedim için hem belediyemiz için hem de vatandaşımızın bu konulardan çok haz etmediğini biliyorum çünkü vatandaşımız bizden hizmet bekliyor. Ben sadece o gün orada onun bu kadar saldırgan olmasını anlayabilmiş değilim. İnanılmaz bir saldırgan tavrı vardı ve daha önce de yaşamadığımız bir şeydi. Yani durup dururken ortalığı bir anda gerdi. Sizler de basın mensubusunuz ve yakinen takip eden insanlarsınız ve arşivlerde bunların hepsi mevcut. 
Kendi partisinden belediye başkanı olduğu zaman bile o zaman ki ilçe başkanı yine Ebru Uzun’du ve CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Türkçelik’ti Allah rahmet eylesin ona söylediklerini hepiniz biliyorsunuz. Yani kendi partisinden birine bunları söyleyen meclis üyesini bizlere bunları söylemesini ne bileyim çok ta sıkıntı değil biz çokta aldırış etmiyorum ama takdir kamuoyunu diyelim ve kapatalım bu konuyu ben artık konuşmak istemiyorum fazla, çünkü biz hizmet için buradayız. O arkadaşlarımızda büyük bir ihtimale bu hizmetlerden rahatsız oluyorlar ki bu tip söylemlerle gündemde kalmak istiyorlar ama biz onlara bu primi vermek istemiyoruz. Takdir vatandaşımızındır ve vatandaşımız çalışanla çalışmayanı ayırt eder.”
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi