Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV) Başkanı Fikret Zaman, Zonguldak Anadolu Teknik ve Mesleki Lisesi'nden (Endüstri Meslek Lisesi) yetşmiş usta olarak mezun olan  öğrencilerin Filyos'ta değerlendirilmesini ve istihdam edilmesini istedi.
Zonguldak Anadolu Teknik ve Mesleki Lisesi'nde (Endüstri Meslek Lisesi) Elektronik, elektrik, sıhhi tesisat, meteoroloji- döküm, metal işleri, bilişim bilgisayar, makine teknolojileri, mobilya bölümü, motorlu araçlar teknolojileri bölümlerinden  bu yıl yaklaşık 200 yetişmiş ve kalifiye öğrencinin mezun olacağını belirten Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV) Başkanı Fikret Zaman, Filyos ta bulunan doğalgaz ve endüstri bölgesindeki sanayicilere fabrikalara seslenerek şunları söyledi:
KALİFİYE ELEMAN ARAMAMIZA GEREK YOK ZATEN MEZUNLARIMIZ GÖREVE HAZIR
"Öncelikle şunu söyleyeyim Filyos bölgesinde yıllardan beri süren bir liman projesi ve bu projenin içerisinde birçok birçok işyerleri açılmakta bunun karşılığı olarak geçenlerde basına yansıyan yeterli teknik eleman bulamıyoruz diye bir şikayetleri olmuştu buradaki sanayicilerin. Doğrudur ancak ben şöyle bir konuyu kendilerine buradan seslendirmek ve duyurmak istiyorum. Zonguldak'ta Endüstri Meslek lisesi yıllardan beri donanımlı hem atölyeleri ile hem öğretmenleriyle beraber gerçekten kaliteli bir eğitim öğretim sürdürmekte buradan her yıl yaklaşık 150-200 kişi mezun olmakta. Yani makina elemanlara bölümünden, elektronik bölümünden, bilgisayar bölümünden, motor bölümünden, marangoz bölümünden, kaynak işleri bölümünden, döküm bölümünden, sıhhi tesisat bölümüne kadar yani filyos'taki bunlar bütün iş adamlarına hitap edecek nitelikte gerçekten iyi nitelikli gençler yetişmekte. Dileğimiz odur ki bundan sonra oradaki sanayicilerin iş adamlarının Endüstri Meslek lisesi tercih etmeleri ve buradan mezun olan arkadaşlarımızı orada çalıştırmalarını istiyorum. Vakıf Başkanı olarak aynı zamanda bundan sonraki yıllarda okulumuzda öğrenim öğrenciler stajlarını da aynı bölgede yapmalarını oradaki İş adamlarından istiyoruz. Filyos'ta ki firmaların gerçekten ihtiyaçları olan kalifiye elemanları Vakıf aracılığıyla irtibat kurup bu öğrencilerimizin mezun olduktan sonra orada değerlendirilmeleri ve okurken de staj yapmaları sağlanabilir."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi