Kilimli Belediyesi tarafından eski pazar yeri alanına yapılan 3 bin 500 metre karelik ‘Kilimli Meydan Park’ törenle vatandaşların hizmetine açıldı.  Açılışa katılan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak milletvekili Polat Türkmen, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, araştırmacı programcı Murat Altay’ın sorularını yanıtladı. 
DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, “Yıllar yılı bulunduğumuz bölge eski pazar yeridir. Sadece tezgahlar üzerine kurulu bir düzeni vardı. Ne hikmettir bilinmez alışkanlık mı ya da çaresizlik mi bir türlü gelen geçen hiçbir belediye başkanı burayı ne yapalım düşüncesinde olmamıştır. Yağmurun, çamurun sıkıntının ve zaman zaman gölcüklerin oluştuğu içerisinden insanların geçmekte zorlandığı bir şehrin göbeğinde bulunan bir yerdir. Dolayısıyla bugün sağ olsun belediye başkanımız gerçekten güzel bir park kazandırdı. Bu bizi mutlu ediyor. Bu projeden dolayı Belediye başkanım başta olmak üzere buna ön ayak olan bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Burada eksik olanları belediye başkanımız yine sağlayacaktır. Biz de yanındayız ve destek vermeye devam edeceğiz.” 

ŞEHİRLERİN BİR RUHU OLMALIDIR

Zonguldak’taki çalışmalara da değinen milletvekili Türkmen, “Zonguldak merkezde en büyük sıkıntılarımızdan birisi park sorunudur. Dolayısıyla yaptığımız çalışmalarda park hadisesi biraz düşük kalmıştır. Lauvar alanında da en kısa zamanda çalışmalarına başlanacaktır. köprünün kaldırılması, sahilin yapılması insanların gezebileceği alışveriş yapabileceği mekanlara kavuşuruz. Daha doğrusu şehirlerin bir ruhu olmalıdır. İnsanlar şehirlerde güzel zaman geçirebilmelidir. Biz bu ruhu yavaş yavaş bu dönemlerde Zonguldak’a kazandırmaya çalışıyoruz. Köprüsüyla, acılıkdaki iş merkezi ve farklı projelerle çalışmalar devam edecektir. İnşallah diğer ilçe belediyelerimiz de bu projelere doğru ilerliyor. Bundan sonra buradan gidenler değil gelenler olacaktır” dedi. 
GÜZEL ESERİ ELEŞTİRMEK YAKIŞMIYOR 

Park açılışı öncesinde konuşan Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’da, “Burada 13 adet dükkan yeri vardı. Burada esnaflarla bir araya gelerek bir toplantı yaptık. Kendilerini başka bir alana taşıyacağımızı söylediğimizde hiç tereddüt etmeden onay verdiler. Öncelikle bu 13 esnafımıza teşekkür ediyorum. Burası yıkımdan önce kullanılmayacak bir yerdi. Akşam karanlık çöktünde yanından bile geçemiyorduk. Yağmur yağdığında göl haline geliyordu. Adeta balık tutulacak haldeydi. Biz yaptığımız projeyle beraber buranın hem alt hem de üst yapısını, ağaçlandırmasından çiçeğine, yüzlerce ağaç, aydınlatma direkleri, binlerce bitki bulunmaktadır. Modern oturma grupları ile birlikte ilçemizin gelişmesinde diğer ilçelere örnek olacak bir proje oldu. Burası artık geceleri ışıl ışıl gündüzleri cıvıl cıvıl yediden yetmişe herkesin yararlanabileceği bir park olmuştur. 34 yaşında belediye başkanı oldum. Ben bu memlekette yaşıyorum ve buradan başka bir yere gitme şansım yok. bakıyorum diğer illere veya ilçeleri her yer gelişiyor ama kilimli hiçbir taş yerinden oynamıyordu. Yapacağımız meydanlar ve tesisler ile ilçemizi geliştirecek her proje ile geldik. Kilimli halkı her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Baktığımızda muhalefet her şeyi eleştiriyor. Ancak güzel bir eseri eleştirmek yakışmıyor. Bana değil hemşerilerimizi sorsunlar gerçek cevabı tek tek alacaklardır” dedi. 

HABER: GÖKSEL ÇOLAK 

Editör: Haber Merkezi