Geçtiğimiz Aralık ayında 15 yaşındaki Büşra Akın'ın hayatını kaybettiği ve 18 öğrencinin yaralandığı kazanın ardından Cumhuriyet Savcılığı'nca iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianeme mahkemece kabul edildi. İddianamede, üç şüpheli hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Araç sahibi Ramazan A. ve araç sürücüsü Fikret B. tutuklu, Ramazan A.nın babası Müslüm A. ise tutuksuz olarak yargılanıyor.

Araç sürücüsü Fikret B.nin ifadesi, servis araçlarının yeterince denetlenmediği yönündeki tartışmaları da birlikte getirdi.

Fikret B. ifadesinde, aracın dış görünüşünün hurdaya benzediği, kapılarının tam kapanmadığı, klimalarının çalışmadığını ortaya çıkardı. Öğrenci velilerinin sözkonusu aracın değiştirilmesi gerektiği yönündeki şikayetlerinin de araç sahibine iletildiğini belirten Fikret B.nin ifadesi, denetim konusunda tam bir sorumsuzluk yaşandığını gözler önüne serdi.

ARACIN MUAYENESİ YOKMUŞ !

Çatalağzı'nda uçuruma yuvarlanan ve 15 yaşındaki Büşra Akın'ın ölümüne, 18 öğrencinin de yaralanmasına neden olan kazada, servis aracının muayenisinin olmadığı, kış lastiklerinin bulunmadığı, araç içi kameraların çalışmadığı gibi ayrıntılar da Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda ortaya çıktı.

Sözkonusu aracın hiçbir şekilde Okul Servis Araçları Yönetmeliği'ne uygun olmadığı halde, nasıl olup da öğrenci servisi olarak kullanıldığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kilimli Atatürk Lisesi Müdürlüğü'nün ilgili yönetmelik gereğince yükümlülüklerini yerine getirip getirmedikleri de tartışılıyor.

Konuyla ilgili olarak, Okul Servis Araçları Yönetmeliği gereğince sorumlulukları bulunan Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kilimli Atatürk Lisesi Müdürlüğü'nün bu aracın öğrenci taşımasına nasıl izin verdiklerinin kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi