Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, Başkanlar Kurulu’nun sonuç bildirisinden bahsetti. Memiş, Milli gelirden emeklilerimize pay verilmemesinin haksız olduğunun belirtilerek, gerçek enflasyonu yansıtmaktan uzak kalan TÜFE oranlarına göre emekli aylıklarına yapılan artışların koruyucu hiçbir özelliğinin kalmadığından emekli aylıklarına seyyanen zam yapılması ve refahtan pay verilmesisinin istendiğine dikkat çekti. 

Hüseyin Memiş açıklamasında, “21 Ekim 2022 tarihinde Ankara’da, genel merkez toplantı salonunda yapılan Başkanlar kurulu toplantısında, ülkenin ve emeklilerimizin soruları kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Bartın Amasra’da, maden ocağında meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden işçilerimizin üzüntüsünün paylaşıldığı Başkanlar kurulu bildirisinde, insan hayatını koruma altına alan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini tam olarak uygulanması istendi.
Bütün ücret ve aylık alan kesimler içerisinde emekli aylıklarının giderek küçülmesine çözüm getirilmesinin istendiği Başkanlar kurulu bildirisinde, gıda, doğalgaz, kömür, elektrik ve kira gibi zorunlu harcamaları karşılanmayan emekli aylıklarına ara zam yapılması ve 3 bün 500 olarak emeklerimizi ödenen en az aylık tutarının asgari ücretli eşitlenmesi talep edilmiştir. Son bir yılda bir çok ürünün fiyatlarında %2 yüze varan artışlar karşısında emekli aylıklarına yapılan zamların bir değerinin kalmadığını ve emeklerimizin ayın sonunu zor getirdiğini işaret edilen Başkanlar kurulu bildirisinde, emeklisi yoksullaşan bir ülke olmak istemiyoruz. Milli gelirden emeklilerimize pay verilmemesinin haksız olduğunun belirtilerek, gerçek enflasyonu yansıtmaktan uzak kalan TÜFE oranlarına göre emekli aylıklarına yapılan artışların koruyucu hiçbir özelliğinin kalmadığından emekli aylıklarına seyyanen zam yapılması ve refahtan pay verilmesi istenmiştir. Sosyal güvenlik mevzuatında yapılan her bir değişikliğin emekliliklerini küçüldüğünden, emekli aylıkların hesaplanmasında tek bir sistemin getirilmesinin talep edildiği, Başkanlar kurulunda karma sisteme göre emekli aylıklarının hesaplanması yanlışından dönülmesi ve intibak yapılarak bütün dönemlerde oluşan eşitsizlikleri çözüm getirilmesini talep edilmiştir” dedi. 

Haber: Aytaç ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi