Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Dili Eğitimleri 3 Aralık'ta başlıyor
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de robotik kodlama alanındaki çalışmalar hızla arttı.Ancak bu faaliyetlerle eş zamanlı ilerlemesi gereken yazılım dili becerilerinin yeterli düzeyde gelişmediği de biliniyor. Bu doğrultuda, bölgemizde lise ve üniversite öğrencilerine yazılım dili eğitimleri verilmesi ve ülkemizin bu alandaki eksikliğinin azaltılmasına ve beşeri sermayenin gelişimine Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Dili Eğitim Programı ile katkı sunulması planlanıyor.
Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Dili Eğitim Programı kapsamında lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilere öncelikle geliştirilmiş olan yazılım dilleri çerçevesinde eğitimlerin gerçekleştirilmesi sonrasında ise öğrencilerin yeni yazılım geliştirilmesi ve yeni teknoloji üretimi konularında teşvik edilmesi ve desteklenmesi planlanuyor.
Bu kapsamda 26 Kasım 2022 tarihinde 3 ayrı grupta yaklaşık 160 lise öğrencisinin katılımıyla eğitimlere katılacak öğrencileri tespit edebilmek amacıyla yetenek ölçme ve seviye belirleme sınavı gerçekleştirildi 
Sınavda yöneltilen sorulara verilen yanıtlar incelenmiş ve en yüksek puanı alarak eğitimlere katılmaya hak kazanan ilk 50 öğrenci belirlendi.
Yapılan açıklamada, "Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Dili Eğitimlerimiz 3 Aralık 2022 tarihinde başlayacak ve 15 hafta boyunca toplam 120 saat gerçekleştirilecektir. Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Dili Eğitim Programı kapsamında eğitimler 3 Aralık 2022 tarihinde saat 10:00’da Ajans Merkez Hizmet Binamızda gerçekleştirilecek ilk eğitim ile başlayacaktır. Sınava katılan tüm öğrencilerimize teşekkür eder, eğitimlere katılmaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik eder ve eğitimlerde başarılar dileriz." denildi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi