Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören, "Biz her bir öğretmenin uzman olduğuna inanıyoruz. Sınavla uzmanlık olmaz. öğretmenlik zaten uzmanlık mesleğidir” dedi.
Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören, önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören, “Öğretmenler bir sınava alınacak ve 180 saatlik kurs sonucunda bir sınava girecek ve 70 puan ve üzerinde puan alanlar uzman öğretmen olacaklardı.Yine 240 saat eğitim alıp da tekrar sınava girerek 70 alanlarda başöğretmenler olacaktı ve Bundaki yıl şartı ise 20'di. Biz her bir öğretmenin uzman olduğuna inanıyoruz. Sınavla uzmanlık olmaz. öğretmenlik zaten uzmanlık mesleğidir”dedi.

Başkan Ören açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
'Bu yanlıştan dönülmelidir’
“Öğretmenlerimizin en büyük sorunlarından bir tanesi de kasım ayı içerisinde yapılacak olan kariyer basamakları sınavıdır bilindiği üzere kariyer basamakları sınavı 2023 Vizyon belgesinde Eğitim Bakanı Ziya bey tarafından açıklanmıştı. akabinde bu yasallaştırıldı 10 yılını dolduran öğretmenler bir sınava alınacak. 180 saatlik kurs sonucunda bir sınava girecek ve 70 puan ve üzerinde puan alanlar uzman öğretmen olacaklardı. Yine 240 saat eğitim alıp da tekrar sınava girerek 70 alanlarda başöğretmenler olacaktı ve Bundaki yıl şartı ise 20'di. Biz her bir öğretmenin uzman olduğuna inanıyoruz. Sınavla uzmanlık olmaz öğretmenlik zaten uzmanlık mesleğidir. Dolayısıyla öğretmenlik bilmemesi olduğu kadar bildiğim de aktarma mesleğidir  Bu anlamda Biz tecrübenin ve yılların çok önemli olduğuna inanıyoruz ve bunun için Diyoruz ki tüm öğretmenleri sınavsız; 10 yılını dolduran tüm öğretmenler uzman, 20 yıl dolduran tüm öğretmenlerde Başöğretmen olsun.
Çalışma barışı bozulur
 Uzman ve Başöğretmen olunca da bu sınavlar sonucunda işte uzmana 2.000 lira başöğretmenlere 4 bin lira gibi ek ücret de verilecek. İşte burada öğretmenler odasında çalışma barışı bozuluyor örnek veriyorum 100 çalışanın olduğu bir yerde yetmişi sınavı kazandı 30 tanesi kazanamadı 70 barajını aşamadı diyelim o zaman bu 30 Öğretmen kötü mü diyeceğiz. Dolayısıyla bu çalışma barışına dinamit koymaktır. bir an önce bu yasayı çıkaran Adalet ve Kalkınma Partisi bu yanlıştan dönmelidir. artık seçim sattı maişine girildi ve köprüden önceki son çıkıştayız. yani Hem para vereceksiniz millete; Yani buradan AKP Zonguldak yetkilerine sesleniyorum Hem de kendi parasıyla rezil olur mu Dolayısıyla çalışma barışını bozacağım bütün öğretmenler tarafından kabul edilen bu yasanın artık Adalet ve Kalkınma Partisi yetkileri bu yanlıştan vazgeçmelidir. Yoksa bakın Zonguldak geneli için söylüyorum 7000 tane öğretmen yaklaşık 8-9 bin tane de eğitim çalışanı var ve bunlar artık İsyan haline gelmiştir. Bunun hesabını soracağını ifade etmektedirler. Dolayısıyla Adalet ve Kalkınma varsa mutlak surette bu yanlıştan dönmeli ve sıkıntı içerisinde olan öğretmeni rahatlatmalıdır.

TBMM'de çözülmeli

Diyoruz ki biz uzman ve baş öğretmenlik sınavına karşıyız. uzman öğretmenlik yıllar içerisinde olur, eğitim ile olur, niteliğini arttırmak da olur. Dolayısıyla Bu olaya böyle bakılmalıdır. Onun aksine girilecek tüm sınavlar mevcut iradeye siyasi iradeye eksi olarak dönecektir. Dönülecek vakit vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır, yasa ile getirdiniz bu ayıptan tekrar yasa ile kurtulma imkanı vardır ve kamu çalışanları sizden bu müjdeyi beklemektedir.

Bu anlamda Türk Eğitim Sen yetkilileri genel merkezimiz Milliyetçi Hareket Partisi grup başkan vekili ile görüşmüştür. Adalet ve Kalkınma Partisi grubu ziyaret etmiştir şu anda siyaseti yürüten bu iki yapıdan çare beklemektedir. Umudumuz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu anlamda bir çare bulmasıdır diyor ve teşekkür” diye konuştu.

(Haber-Neriman DENGİZ)

Editör: Haber Merkezi