Zonguldak-Kilimli arası yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüsü şoförleri otobüslere binişlerde bedavacıların çoğaldığını ve yüzde 30 engelli raporu alan kişilerin çoğunluğunda kart olduğuna dikkat çekildi. 

YÜZDE 30 RAPORU OLANA KART VERİLİYOR 

Durak sorumlusu Murat Balçın, “Biz halk otobüsleri olarak hizmet vermekteyiz. Ancak artan maliyetler nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle otobüslere binişlerde bedavacılar çoğaldı. Bunlar 65 yaş üstü ve engelli kişilerin olmasıdır. Yüzde 30 engelli raporu alan kişilere bile kart veriliyor. Biz istiyoruz ki özellerde de bu bedavacıların azalmasını bakıldığında zaten maliyetlerimiz çok yüksek. Dolmuşlara para verinmediği zaman sıkıntı yaşanıyor. Çünkü bir hizmet veriliyor ancak karşılığı alınamıyor” dedi. 

ŞİKAYET ÜZERİNE CEZA YİYORUZ 

Kilimli Durağı şoförlerinden Bayram Çuhadar da, “Özellikli taşımacılık da kartı olan vatandaşlarla çok sorun yaşıyoruz. Kimisi otobüse binerken kartı gösteriyor ya da göstermiyor geçip koltuğa oturuyor. Sorduğumuzda tepki gösteriyor. Bunun dışında kartı olanlarda devletin bazı birimlerine şikayette bulunuyorlar. Haliyle biz de ceza ile karşı karşıya kalabiliyoruz” diye konuştu. 

HABER: AYTAÇ ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi