Milli Yol Partisi Merkez İlçe Başkanı Levent Bahadır, Bartın Amasra ilçesinde Türkiye Taş Kömürü kurumuna ait maden ocağında meydana gelen ve 41 madencimizn hayatını kaybetmesiyle sonuçlanam grizu patlamasında ihmali olanların cezalandırılmasını istedi.
Milli Yol Partisi Merkez İlçe Başkanı Levent Bahadır, "Maden ocağında oksijen sensörü var, metan sensörü var, karbonmonoksit sensörü var, ayrıca her madencinin üstünde takip sistemi var, görevini yapmayan, suistimal edenler yüzünden bu madencilerimiz şehit olmuştur" dedi.

Milli Yol Partisi Merkez İlçe Başkanı Levent Bahadır, açıklamasında Aiayrıca sadece özel ocakların değil devlet ocaklarının da sıkı bir denetimden geçirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi.
KESİNLİKLE İHMAL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

"Amasra'da şehit olan 41 madencimizi rahmetle anıyorum ailelerine sabırlar diliyorum. Ülkemizin. bölgemizin, ilimizin başı sağ olsun.
Burada Kesinlikle ihmal olduğunu düşünüyorum. Çünkü ocağın içinde oksijen sensörü var metan sensörü var Kargo monoksit sensörü var Artı işçilerin üstünde madenci arkadaşlarımız size takip cihazı var GPS var Bütün bunlar Bilgisayar odasına Takip ediliyor metan gazı karbonmonoksit gazı bu şekilde oksijenle birleştiği zaman Patlıyor bu metal yükseldiği zaman madem yükseldi neden içleri haber verilmedi neden Orası boşaltılmadı neden havalandırmalar çoğaltılmadı nefeslikler Neden kontrol edilmedi Ben burada Kesinlikle ihmal olduğunu düşünüyorum ve bir an önce bulunup bu ihmali sorumlusunun bulunup cezalandırılmasını talep ediyorum.

SADECE ÖZEL OCAKLAR DEĞİL DEVLET OCAKLARI DA DENETLENSİN

Türkiye Taş Kömürü Kurumu ocaklarının denetlenmesinden yanayız çoğunlukla krizi patlamaları devlet ocaklarında oluyor devletin bu sistemi el atmasını istiyoruz daha çok bu kazaların artmaması için daha çok denetlenmesi gerekiyor ve göz ardı edilmemesi gerekiyor devletin ocaklarının Sadece özel olacakları denetlemekle olmaz devret ocaklarında denetlenmesi gerekiyor çok ciddi kayıplar veriliyor 41 şehidimiz var yaralılarımız var yaralarımızı Allah'tan şifa diliyorum Ailelerine sabırlar diliyorum (HABER ERSİN ÇORBACI) 

Editör: Haber Merkezi