Safranbolu Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesinde yılın ilk safran hasadı gerçekleştirildi.

Safranbolu Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesinde yılın ilk safran hasadı gerçekleştirildi. Safran hasadının ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu yaptığı açıklamada ormanların şifa kaynağı olduğunun altını çizerek her bitkinin dilini okumaya çalışılması gerektiğini,  tıbbi ve aromatik bitkiler alanında bölgenin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bölgenin bitkisel zenginliğini katma değere çevirmek için çalışmalar yapıldığını ifade etti.

SON 20 YILDA BİTKİSEL ÜRETİM 5 KAT ARTTI

Konuyla ilgili detaylı açıklama yapan Bayraktaroğlu; “Topraktan çok güzel bir bitki yeşeriyor. Bu değerli bitkinin adı bu güzel şehre adını veren safran. Yaptığımız bu çalışmalar ile yöre insanımızın tıbbi ve aromatik bitkileri tanımasının yani sıra başta arıcılıkla uğraşan orman köylümüz olmak üzere vatandaşlarımıza ekonomik katkının yanı sıra bitkisel kaynaklı drogların oluşturulması, ilaç olma özelliği taşıyan türlerle ilgili fitokimyasal çalışmalara zemin hazırlanacaktır.

Bu başarılı çalışmaları ekip ruhuyla hep beraber gerçekleştirdik. Çünkü biz birlikte olduğumuzda güçlüyüz. Başarımızın devamı için geçmişimiz bizde rehavete değil şevke dönmeli. Bunu da birlikte ve beraberlik içerisinde çalışarak üreterek gerçekleştireceğiz.

Son 3 yılda tıbbi ve aromatik bitki ekim ve dikim alanımızı 2 kat üretimimizi 3 kat artırdık ve artırmaya devam ediyoruz. Bunun bilinciyle odun dışı ürünleri  ekonomiye kazandırmak için gereken  her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu kapsamda 2022 yılı sonuna kadar her ilimizde 2 adet TAB bahçesi tesis etmiş olacağız.”dedi.

Safran hasat etkinliğine Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’nun yanı sıra Bölge Müdür Yardımcıları Orhan Şahin ve Mehmet Pınar, Orman İdaresi ve Planlama, Silvikültür ve Ağaçlandırma, Ekosistem, Basın ve İletişim Şube Müdürleri, Safranbolu ve Zonguldak İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Şube Mühendisleri ile Safranbolu İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi