GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, seçim sürecinin yoğun olarak devam ettiği şu süreçte siyasi partilere Türkiye Taş Kömürü Kurumu'ndaki işçi açıklarını hatırlattı.
Demir ayrıca toplu sözleşmenin 2. oturumunun ise 16 Mart'ta başlayacağını ifade etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, Ankara"ya hareketi öncesinde devam eden toplu sözleşme süreci ile ilgili bilgi verdi ve Türkiye Taşköprü Kurumu'ndaki işçi açıklarının kapatılması ile ilgili siyasilere hatırlatmalarda bulundu.


Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçiler ile MTA işçilerimizi ilgilendiren, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında 30’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 7 Mart 2023 tarihinde başladı.
GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, Ankara’da gerçekleştirilen ilk oturumların ardından 16 Mart 2023 tarihinde  TTK’nın ikinci oturumu yapılacağını söyledi.

Sendika olarak işçilerin taleplerini değerlendirilerek gerekli çalışmaları tamamladıklarını belirten GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, görüşmelerde bu taleplerini yetkililere bildirdiklerini kaydederek şunları söyledi;

"İnşallah uzlaşma içerisinde her iki tarafı da memnun eden bir toplu sözleşme imzalayacağız. Hem TTK hem MTA işçilerimizin bu ülke için sadece yeraltında değil yerüstünde de ne kadar önemli olduklarını hiç yaşamak istemediğimiz deprem felaketinde tüm Türkiye gördü.
Bizler sadece Türkiye’den değil dünyanın bir çok yerinden teşekkür mesajları alıyoruz. Bu bilinçle işçilerimizin hak ettiği biz sözleşmeyi imzalayacağımızı düşünüyoruz.
Ayrıca TTK’da işçi açıkları iş sağlığı ve güvenliğini tehdit eder duruma geldiğini hepimiz biliyoruz. Bunu her anlatmaya devam edeceğiz. TTK’ya işçi alımı konusunda mücadelemiz sürüyor. 
İlgili bakanlıklar bizim ne kadar haklı talepte bulunduğumuzu biliyorlar. İnşallah kısa süre içerisinde işçi alımı yapılmasını bekliyoruz. Mevcut işçilerimizin güvenliği ve üretimin arttırılması için acilen işçi alımının yapılması gerekmektedir."

"SİYASİLERE TTK'DAKİ İŞÇİ AÇIKLARINI  HATIRLATTI VE TEK DERDİMİZ ÜCRET DEĞİL DEDİ"

GMİS Genel Eğitim ve teşkilatlandırma sekreteri Tayfun Demir seçim sürecinde siyasilere Türkiye Taş Kömürü kurumundaki iççi açıklarını hatırlatarak,"Siyasetten beklentimiz Türkiye Taş Kömürü Kurumu'ndaki işçi açıklarının bir an önce kapatılmasıdır ve kendilerine bunu hatırlatıyoruz. Tek derdimiz tabii ki ücret değil. TTK'ya hepimiz sahip çıkmalıyız" ifadesini kullandı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi