Ak Parti Ereğli İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, Ak Parti Zonguldak Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan Av. Saffet Bozkurt'un yaşam öyküsü "çıraklıktan " başlıyor.

TTK'da iki yıl çıraklık kursu gördükten sonra, Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde işe başlamış, gece çalışıp, gündüz okumuş…

Emekle, alınteri ile "erken " tanışmış, bu yüzden emeğin ve alınterinin kadrini-kıymetini bilen bir siyasetçi…

İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile seçim çalışmalarına katılarak siyasi hayatına başlamış…

Av. Saffet Bozkurt, Ereğli'nin Sinitli Köyü'nden…

Ereğli'nin köylüsüyle-kentlisiyle barışık, toplumda karşılığı olan, sevilen-sayılan bir siyasetçi…

En önemli özelliği "temiz siyasete" özen göstermesi…

Bu durum doğal olarak, "iyi" ve "hızlı" hizmeti de birlikte getiriyor.

Bunun somut örnekleri var…

Saffet Bozkurt, 6 Eylül 2020 tarihinde yapılan Ak Parti Ereğli İlçe Kongresi'nde Genel Merkezin kararı ile ilçe başkanlığı görevine getirildi.

İki yıl gibi kısa bir sürede, yıllardır yapılamayan fiziki hizmetleri gerçekleşmesini, ilçede ihtiyaç duyulan çok sayıda kamu binasının inşa edilmesini sağladı.

Birkaç örnek verelim…

Saffet Bozkurt'un ilçe başkanlığı yaptığ iki yıllık süre içinde tam 25 köyün grup yolu sıcak asfaltla kaplandı, Ormanlı Beldesi Dere Islah Projesi tamamlandı, Hükümet Konağı, Emniyet Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatlarına başlandı.

Üniversite Kampüsü Projesi'nin temeli atıldı.

Yılan hikayesine dönen Ereğli-Devrek yolunda çalışmalar hızlandırılıp finale gelindi.

Üniversite yurdu ve gündüz engelli bakım evi için yer tahsisi yapıldı.

Ve daha bir çok yatırım ve proje…

Görüldüğü gibi, temiz siyaset ve samimi niyet "iyi hizmeti" de birlikte getiriyor.

Siyaseti dünyalık elde etmek, rant hesapları yapmak ve bulunduğu mevkiden nemalanmak için değil de, " Halka hizmet, Hakk'a hizmet" anlayışı ile sürdürenler için tek çıkar yol "temiz  siyaset"ten geçiyor.

İşte o yüzden diyoruz ki, Ereğli'de Ak Parti siyasetine "iyi saatte olsunlar" karışmasın, Ereğli'nin tefecileri-tüfecileri müdahil olmasın, adaylık süreci doğal mecrasında ilerlesin, adaylık kriterlerinin esasını "temiz siyaset' ve "iyi hizmet" oluştursun.

Böyle olursa, hem Ak Parti, hem Ereğli, hem de Zonguldak için çok iyi olacak.

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi