Zonguldak Belediyecisinin Temmuz ayı  ikinci birleşimi Belediye Nikah Salonu'nda yapıldı.

Meclise Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın izinde olması nedeniyle Belediye Meclis üyesi Sinan Toprak vekalet etti.

Meclis yoklama ve açılışın ardından başladı.

Meclisin ikinci maddesinde Fen İşleri Müdürlüğünün 14.06.2022 tarihli ve 4501 sayılı, Metropolitan Belediyeler Birliği bütçesinden yapılacak olan Hayvan Yaşam ve Rehebilatasyon Merkezi Yapım işi ihalesi ve ödemeleri için 2022 ve 2023 yilları için yüzde 69 oranında katılım payı ödeme yapılması talebi ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu görüşüldü. Madde oy çok ile kabul edildi.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Meclis üyeleri çekimser oy kullandı.  

Meclisin üçüncü maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 21.06.2022 tarihli ve 45738 sayılı itfaiye müdürlüğünün 25.05.2022 tarihli ve 43246 sayılı belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelikte B4 grubunda yer alan belediyemiz kadrolarında yapılacak olan ihdas boş ve dolu kadro derece değişikliklerine ait I, II, III sayılı cetvellerin görüşülmesi talebi ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu görüşüldü.  Madde oy birliği kabul edildi.

Meclisin dördüncü maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 27.06.2022 tarihli ve 46077 sayılı BAKKA(SOGEP) kapsamında Zonguldak Belediyesi adına “Özel Yetenekli öğrencilerin yüksek teknoloji de istihdamına +8 yıl kazandıralım” başlıklı bir proje sunulmasına ve projenin başarılı olması durumda uygulanmasına sunulan projede belediyemizi temsile ilzama ve proje belgelerini imzalamaya belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın yetkilendirilmesi talebi ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu görüşüldü. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gelecek toplantının 1 Eylül Perşembe günü saat: 14:00’da yapılmasına karar verilmesinin ardından sona erdi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi