Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde başlatılan dere ıslah çalışmaları sırasında terminal sahasında ki yol çöktü. Yolun çökmesi ile birlikte bazı dükkânlarda hasar oluştu. 

Dere ıslah çalışması sırasında yol ve zemin etüt çalışmasının yapılıp yapılmadığı ise merak konusu oldu.
İlçeye bağlı Ormanlı beldesinde 2021 yılı Temmuz ayında meydana gelen sel felaketinin ardından Devlet Su İşleri (DSİ) Kastamonu Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu ve ekibi, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ile birlikte dere ıslah çalışmalarını yerinde incelemiş ve çalışmalar bu doğrultuda başlatılmıştı.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Başlanan çalışmalar belde merkezine geldiğinde Terminal alanında ki yol ve duvarların çökmesine neden oldu. Haber merkezimize ulaşan vatandaşlar yaşanan olayı çektikleri fotoğraflarla aktardı. Haber merkezimize ulaşan fotoğraflarda faciadan dönüldüğü görülüyor.

BELEDİYE NEDEN ÇALIŞMA YAPMADI?

Haber merkezimize ulaşan vatandaşlar, çalışmaların başlaması ile birlikte Ormanlı belediyesinin zemin etüt çalışması yapıp yapmadığı sorusunun cevabını merak ettiklerini iletti. Zeminde çalışma yapılmadan ıslah çalışmalarının bu bölgede başlatıldığını iddia eden vatandaşlar, olası bir can kaybı ya da yaralanmanın olmamasının facianın önüne geçtiğini ifade ettiler. Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’dan yaşana bu çökme ve iş yeri sahiplerinin yaşadığı mağduriyet ile ilgili olarak açıklama bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi