Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Çataklı, terörü lanetlediklerini ifade etti.

Eğitim-İş olarak; hain terörü bir kez daha lanetliyor ve şiddetle kınadıklarını belirten Çataklı, şunları ifade etti:

"Gaziantep'in Karkamış ilçesinde terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden atılan roket nedeniyle biri öğretmen, biri öğrenci olmak üzere 3 kişinin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Yine kan, yine gözyaşı, yine yüreklerde acı ve sancı var. Bu ülke fidanlarını ve geleceğini kaybediyor.
Akan kanların sorumlusu hiç kuşkusuz, emperyalist ülkeler ve küresel sermayenin çıkarları doğrultusunda dini veya etnik ayrılıkçılık temelinde organize olmuş terör örgütleri ile onların işbirlikçileridir. Ancak AKP’nin uygulamış olduğu iç ve dış politika, Türkiye’yi her türlü terör saldırısına açık bir coğrafyaya dönüştürmüştür. Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesi gereği Cumhuriyetten beri gelen “komşu devletlerle iyi geçinme” anlayışı terk edilmiş, dengesiz ve mezhepçi bir dış politika izlenmiştir. Neredeyse bütün Ortadoğu’daki emperyalist kavgaya, akıldan ve ulusal çıkarlardan uzak bir şekilde salt taşeron olma mantığıyla müdahil olan iktidar, izlediği yanlış dış politika ile Türkiye’nin sınırlarını güvensiz hale getirmiştir.  
Bu hain saldırıda, bir okulun hedef alınması ve bir öğretmen ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesi üzüntümüzü daha da katlamıştır. Çocuklarımızın terörün hedefi olması asla kabul edilemez.  Siyasi iktidarı, çocuklarımızın eğitim ve yaşam hakkını korumaya çağırıyoruz.
Eğitim-İş olarak; hain terörü bir kez daha lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına ve ulusumuza baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi