Tüm İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 81 ile “TOKİ projesi ile ihtiyaç sahiplerinin uygun fiyatlarda konut sahibi olacak” açıklamasını mutlulukla karşıladıklarını ifade etti.

Başkan Mustafa Sarıoğlu, TOKİ, sağlıkta katkı payları, promosyon, intibak yasası ve halk otobüsü konularında değerlendirmelerde bulundu.

TOKİ İÇİN ESKİ TALEPLER GEÇERLİDİR. EMEKLİLERİMİZ PANİĞE KAPILMASIN

TOKİ konusunda eski başvuruların geçerli olduğunu ve emeklerinin bu konuda paniğe kapılmaması gerektiğini ifade eden Saroğlu şunları söyledi:

"Yıllar önce yine TOKİ konusunda talep almıştık ve aldığımız bu talepleri Valiliğe ve TOKİ başkanlığına vermiştik. O talepler halen geçerlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız evi olmayan, konutu olmayan vatandaşları konut sahibi yapacağı konusunda açıklama yaptı. Günde çok sayıda kişi derneğimize gelerek TOKİ konusunda açıklama yapar mısınız diye soruyorlar. Biz ayın 15'ine kadar yeni talep alınmayacağını, geçmişte yapılan tüm taleplerin geçerli olduğunu söyledik. Çünkü alınan ve teslim edilen listeler var. Ancak ayın 15'inden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamaları doğrultusunda evi olmayan emeklilerimize yeni talep alabilir diyorum. Bu konuda emekli arkadaşlarımın sağa sola müracaat etmelerine ve paniğe kapılmalarına gerek yok. Eski talepler halen geçerlidir.”

CUMHURBAŞKANIMIZIN AÇIKLAMASINI KANUN KABUL EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOKİ konusundaki açıklamasının emekler arasında memnuniyet yarattığını ifade eden sözlerine şu şekilde devam etti:

"Özellikle emekli arkadaşlarıma şu şekilde seslenmek istiyorum. Ekonomik gücü olmayan emekli arkadaşlarım kirada oturanlar, eğer Cumhurbaşkanımızın açıklamasında TOKİ'den evlerinden istifade edecek varsa öncelikli olarak bunlar istifade etmelidir. Ekonomik gücü olan, ekonomik gücü iyi olan arkadaşlar o daireleri alıp emekliye kiracı gibi vereceklerse ondan biz hayır gelmez. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamalarını kanun kabul ediyoruz ve Cumhurbaşkanımızın bu açıklaması emekliler arasında büyük bir mutluluk yarattı. Onun için bunun layıkıyla takip edilmesin istiyoruz. Cumhurbaşkanımız ihtiyacı olan, evi olmayan ve dar gelirli olanlara 240 ay vadeli taksitle ev sahibi yapacaklarını söyledi. Biz bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisine hakikaten teşekkür ediyoruz.

Bizim yeni il başkanımız Sayın Muammer Avcı, Sayın Cumhurbaşkanımızla birebir istediği zaman görüşebilme imkanına sahip. Kendisiyle bu konuyu detaylı şekilde görüşeceğiz. Belediye başkanlarımız bu TOKİ konusunda çaba sarf ediyorlar elinden geleni yapıyorlar. Ben bütün belediye başkanlarıma ve siyasi Parti ilçe başkanlarına teşekkür ediyorum"

İNTİBAK YASASININ ÇIKMASINI İSTİYORUZ

Sarıoğlu, "İntibak yasamızın çıkmasını istiyoruz. İntibak yasamız çıkmadığımız sürece emekliler olarak biz zor durumdayız” dedi.

SAĞLIKTA KATKI PAYLARI BİZİ PERİŞAN EDİYOR

Sağlıkta katkı payları sorununun devam ettiğini belirten Mustafa Sarıoğlu, "Sağlıkta kesilen katkı payları bizi perişan ediyor Devlet hastanelerine gidiyoruz ultrason, röntgen, tomografiye çok uzun süre veriyorlar ve uzun olduğu için emekli arkadaşlarımız mecburen özel hastanelere gidiyorlar. Özel hastanelerde para alıyorlar. Zaten sağlıkta ilaç paraları çok kesiliyor ve zaten zor durumdayız, mağdur durumdayız. Bu konuda acilen bir çare bulunmasını istiyoruz" dedi.

66 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZ HALK OTOBÜSÜ İÇİN KART ÇIKARACAKLAR VE SADECE KENDİSİ KULLANANİBECEK

 Halk otobüslerinin binecek olan 65 yaş ve üstü emeklilerin kart çıkartacaklarını ve kartı sadece kendilerini kullanabileceklerini ifade eden Emekliler Derneği Başkanı Sarıoğlu. "Şimdi bizim Ayrıca bu halk otobüsleri konumuz aylardır Bu konu üzerinde çalışmalarımız vardır kamuoyuna açıklamaya yapıyorduk. Sayın belediye başkanımız büyük çaba sarf ederek halk otobüsü meselesini çözdü. Erdinç Kargıdan firması ile anlaşılarak halk otobüsü seferlerine başladı. Emekli arkadaşlarımız kart çıkaracaklar o kartlarla gösterip 65 yaş ve üstü emekler halk otobüslerinin ücretsiz binebilecekler. Firmanın tüm derdi şu. Diyorlar ki emekli arkadaşlar kartı gösterip yanındaki arkadaşlar da geçecek diye diretiyorlar. Hayır 65 yaş ve üstte emekliler yalnız kendisi kart ile binebilir. O da günde sadece bir veya iki defa binebilir fazla değil. Bu konuda halk otobüs firmasına tabii ki yardımcı olacağız. Kendimizi zor durumda bırakmayacağız. İlk önce kurallara biz kendimiz uyacağız, kartımız sadece kendimiz kullanacağız ve kurallara uyulması için çevremizdeki herkesi uyaracağız. Biz yapılan hizmetleri kesinlikle unutmayız konuşuruz ve lehinde de açıklamaları Böylece yapmış oluruz" dedi.

DEVLET BANKALARI EMEKLİLERE ZORLUK ÇIKARTIYOR

Promosyonu yüksek vermesi sebebiyle haklı olarak özel bankalara nakil olmak isteyen emeklilere devlet bankalarını zorluk çıkardığını ifade eden ve bu konunun çözüme kavuşması gerektiğini belirten Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu şunları söyledi:

"Onun dışında bir de promosyon konusu var. Biliyorsunuz özel bankalar promosyonları yükseltti devlet bankaları halen daha 700 gibi 800 lira gibi çok cüzi miktarda promosyon veriyorlar dalga geçer gibi. Emekli arkadaşlarımız haklı olarak en yüksek para veren bankalara nakil olmak istiyor tabii devlet bankaları emekli arkadaşlarımıza bu konuda zorluk çıkartıyorlar. Nedir o, oradan oraya geçmesi için bir sürü mevzuat önüne koyuyorlar yani bu konuda da yetkililerin tedbir almasını ve promosyon konusunda bir an önce acil çözüm bulunmasını talep ediyoruz"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi