Baştarla Mahalle Muhtarı Mehmet Özçıkrıkçı ve Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin,Kanal Z'de katıldıkları "Günün Konusu" programında Üzülmez'de yapılan TOKİ'de yaşanılan sıkıntıları aktardılar.

ÖZÇIKRIKÇI:PARA ÖDENDİ TAPU ALAMIYORUZ

TOKİ 1. etapta konut sahiplerinin ödemeleri yapmalarına rağmen tapularını alamadıklarını vurgulayan Baştarla Mahalle Muhtarı Mehmet Özçıkrıkçı,TOKİ'den kendilerine gönderilen yazıda vatandaşlarla alay edildiğini kaydetti. Karaelmas küçük sanayi sitesiyle hisseli olunduğunun belirtildiği ve 2. etap bittikten sonra tapuların verileceğinin açıklanmasının hak sahiplerini mağdur ettiğini vurgulayan Özçıkrıkçı,"22 daire 264 kişi mağdur.Şuan tapu alacak kişiler 3 yıl bekleyecek.2. etap bitmeden tapu verilmeyeceği söyleniyor.5 bin TL'ye alınan tapu 3 yıl sonra 30 bin TL olacak.Milletvekillerimiz ve İl Başkanımız bu konuyu çözsün.Vatandaşlar evini satıp gidemiyor.TOKİ'ye 2 yıl yönetim atandığında bizim sorunlarımızla ilgilenmediler, oyaladılar.Kendi sitemiz içerisinde yönetim oluşturduk rahatladık"dedi.

GİRGİN:HİÇ BİR VEKİL TOKİ SORUNUNU ÇÖZMEDİ

Hiç bir vekilin kendilerini çağırıp TOKİ sorunlarıyla ilgilenmediğinin altını çizen Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin'de,"üzülmez sanayi sitesinin tapulu bir yeri var TOKİ bunu çözmedi.Sanayinin bunu bedava verecek hali yok.Kimse ilgilenmedi süreç buraya geldi.Seçime 3 ay var bizi  çağırıp siyasetçilerin bu sorunu çözmesini bekliyoruz.Bunları duymadılarsa görev yapmasınlar o zaman.Özcan vekilim bizimle TOKİ'ye getiriyordu.Şimdi ki vekiller bizi davet bile edip sorunlarımızı çözmüyorlar.TOKİ dalga geçiyor vekillerimiz sorun çözmek yerine izliyor.Vekillerimize anlatıyoruz bizi görüştürün diyoruz,oralı bile olmuyorlar.Murat Kurum'un geleceğini söylediler yarım kalan evlerimiz var hepsini anlatacağız.Bu işlerin hızlanması lazım.Vatandaşları bilgilendirmeliler.Burada evler yıkıldı kanalizasyon ortada.TOKİ burayı belediyeye zaten dokundurmuyor."dedi.

(HABER GÖKSEL ÇOLAK)

Editör: Haber Merkezi