270 metrekare büyüklüğündeki yanık ünitesinde 10 adet yatak ve 8 hasta odası bulunuyor. 4 adet mekanik vantilatör cihazı, hasta taşıma robotu, cerrahi malzemeler, hasta yıkama küvetleri bulunuyor.
İki basamaklı Yanık Ünitesi'nde tedavi edebilecek yeterli donanım ve personel bulunuyor. 

Başhekim Opr. Dr. Hasan Tosun yanık ünitesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "İnşallah bu bölgedeki vatandaşlarımıza çok ciddi  faydası dokunacak. Bu bölge sanayi bölgesi, endüstri bölgesi. Hiçbir şekilde yanık olsun istemeyiz ama yanık olunca da zamanın kıymetini en iyi bilenlerdeniz. Çok hayat kurtarıcı, hayati öneme haiz bir konudur.
Bu süreci bakanlık ile biz planladık. Yanık ünitesinin alt yapısını oluşturduk. Enfeksiyon servisini yanık ünitesine tahsis ettik.
Başta Sayın Milletvekilimiz Hamdi Uçar’a, Sayın Genel Müdürümüz Melih Han Bilgin’e, TPO ve TP-OTC çalışanlarının hepsine tek tek, ayrı ayrı burada isimlerini sayacağım çok kişi var. Teşekkür ediyorum, minnet ediyorum.
Benim de bu dönemde, böyle bir yatırım sırasında burada olmam, benim için de gurur vericidir. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yanık Ünitesi Sorumlusu Opr. Dr. Murat Bilgin de  "Yanık Ünitesi Zonguldak'ta kuruldu. Böyle bir ünite küçük şehirlerde yoktu, Kocaeli'de vardı. Zonguldak'ta ve çevre illerde gelişmeye başlayan endüstri ve sanayi nedeniyle bölgede sanayi yanıkları artmaya başladı ve yanık vakaları il dışına gönderiliyordu. Bu nedenle Yanık Ünitesi kurmak hasıl oldu" ifadesini kullandı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi