İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nün Gazipaşa Caddesi ve Fevkani Köprüsü üzerinde park eden araçlara yönelik denetimleri kamuoyunda olumlu karşılandı. Vatandaşlar denetimlerin devam etmesini ve park yasağı bulunan alanlarda park eden araçlara izin verilmemesini istedi. Park yasağına uyan sürücüler ve yayalar tarafından olumlu karşılanan trafik denetimleriyle ilgili görüşlerini açıklayan vatandaşlar, " Trafik ekiplerinin denetimlerini olumlu karşılıyoruz, yasak alanlara park edilmesi alışkanlığından vazgeçilmesi için bu denetimlerin sürekli olarak yapılması gerekiyor. Özellikle özel araç sürücüleri cadde üzerinde çift şerit halinde park edip trafik akışını engelliyor, içlerinde yaya kaldrırımlarına park edenler bile var. İlimizde trafik çilesini büyük ölçüde azaltacak bu uygulamanın devam ettirilmesini ve caddelerimizin sokaklarımızın park yasağını ihlal eden araçların işgalinden kurtarılmasını istiyoruz. Bu denetimler nedeniyle Emniyet Müdürlüğümüze ve Trafik Şube Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

DENETİMLER ETKİLİ OLDU

Trafik polislerinin Fevkani Köprü üstü ve Gazipaşa Caddesi üzerinde yaptığı denetimler sonucu park ihlallerine son verilmesi bu güzergahta trafik akışının önemli ölçüde rahatlamasını sağladı. Yasak alanlara park eden araçlar önce trafik ekipleri tarafından uyarılıyor, uyarıya uymayanlara ceza uygulanıyor.

Trafik ekiplerinin kararlı tutumu nedeniyle hatalı park yapmayı alışkanlık haline getiren araç sürücülerinin kurallara uymaya başladığı gözlemleniyor.

Gazipaşa Caddesi üzerinde araç park edilmesine izin verilmemesi nedeniyle, cadde üzerindeki görüntü karmaşası da sona erdi. Vatandaşlar durumu " Gazipaşa nefes aldı" şeklinde yorumladı.

Cadde üzerinde bulunan esnaflar da durumdan memnun olduklarını ve denetimlerin devam etmesi gerektiğini söylediler.

CUMHURİYET CADDESİ DE AYNI DURUMDA

Öte yandan vatandaşlar, Terakki Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde de (Soğuksu Mevkii) park yasağına uymayan sürücülerin denetlenmesi ve cadde üzerinde park edilmesine izin verilmemesi konusunda denetim yapılmasını istiyor.

Şehir trafiğinin en yoğun olduğu mevkilerden biri olan Cumhuriyet Caddesi'nde karşılıklı park eden araçlar trafik akışını büyük ölçüde engelliyor. Özellikle pazar kurulan Çarşamba ve Cumartesi günlerinde cadde üzerine park eden araçlar nedeniyle trafik tam anlamı ile kilitleniyor ve Müftülük mevkiinden itibaren uzun konvoylar oluşuyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Gazipaşa Caddesi ve Fevkani Köprüsü üzerinde olduğu gibi Cumhuriyet Caddesi üzerinde de araç park edilmesine izin verilmemesi yönünde denetimler yapması bekleniyor.

Trafik altyapısı bakımından fiziki şartların yeterli olmadığı şehir merkezinde trafik çilesini büyük ölçüde azaltacak denetimlerin sürekli hale getirilmesi isteniyor.

HABER : Ersin ÇORBACI

Editör: Haber Merkezi