Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB), çağrısıyla; Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası (BDS), Genel Sağlık İşçileri Sendikası, Hekim Birliği Sendikası, Hekim Sen, Kamu Diş Hekimleri Derneği (KADHED), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tabip Sen ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB),  TBMM Genel Kurulu'na sunulan, hekimler ile sağlık çalışanlarını ilgilendiren yasal düzenlemeye karşı 15 Haziran 2022 Çarşamba günü 1 günlük iş bırakma çağrısında bulunulmuştu.
TBB’nin yaptığı iş bırakma çağrısına ise Zonguldak'ta görev yapan doktorlar büyük çoğunlukla uymadı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde sadece 1-2 doktorun iş bırakma eylemi gerçekleştirildi ve geri kalan Doktorlar ise görevlerine, muayenelerine devam ettiği gözlendi.
Türk Tabip Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Şenol Yavuz'da yaptığı açıklamada iş bırakma eylemi konusunda hekimleri serbest bıraktığını ve kimseyi zorlamadıklarını ifade etti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi