/// TTK'da işçi sayısının düşmesiyle doğru orantılı olarak üretimin de beklenenin çok altına düşmesinde, sadece sayısal faktörlerin değil, aynı zamanda iş disiplini, ekip çalışması ve sendika - işveren diyaloğunun da etkili olduğu bildiriliyor.

TTK'da en yüksek üretimi günlük 2000 - 2500 tonluk taşkömürü üretimi ile Üzülmez Müessese Müdürlüğü gerçekleştiriyor. Havzada gerek işçi sayısı, gerek üretim alanın bakımından Karadon ve Kozlu gibi bölgelere göre, çok daha fazla üretim gerçekleştiren Üzülmez bölgesinde Müessese Müdürü Murat Köseoğlu ve İşletme Müdürü Müjdat Birol'un yönetiminde tüm mühendisler, şefler ve işçiler mevcut hali ile havzada " 1 numaralı üretim bölgesi " olarak tanımlanıyor.

Bölgelere göre 2022 yılı işçi sayısı ve 10 aylık üretim miktarları :

Karadon- Gelik                       : 3600 işçi 345.403 ton satılabilir taşkömürü

Kozlu                                      : 1600 işçi 146,811 ton satılabilir taşkömürü

Üzülmez                                : 1349 işçi  325.465 ton satılabilir taşkömürü

Armutçuk                               :   930 işçi    55.103 ton satılabilir taşkömürü

Amasra                                  :   586 işçi    41.380 ton satılabilir taşkömürü

Havzada 5 bölgede üretilen toplam 10 aylık satılabilir taşkömürü : 914.152 ton

/// TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nün, üretimdeki başarısı yukarıdaki tablodan açıkça anlaşılıyor. 1349 işçi ile 3600 işçisi bulunan Karadon-Gelik bölgesine eşdeğer,  maden işçisi eksik olmasına rağmen Kozlu'dan iki kat daha fazla kömür üretmesi tek etkenin işçi sayısı olmadığını, iş disiplini, verimlilik, ekip çalışması ve sendika ile uyum içinde bulunmak gibi faktörlerin de çok etkili olduğunu gösteriyor.

TTK'da örnek üretim bölgesi olarak gösterilen Üzülmez'de, Müessese Müdürü Murat Köseoğlu ve İşletme Müdürü Müjdat Birol'un, verimlilik esasına dayalı üretim anlayışını esas aldıkları, işçilerin motivasyonunu yüksek tutarak daha verimli çalışmalarını sağladıkları, zaman zaman işçileri ile birlikte ocağa inerek üretim faaliyetine bizzat katıldıkları bildiriliyor.

Öte yandan, iş sağlığı ve iş güvenliği bakımından da Üzülmez'in en az iş kazası yaşanan bölgeler arasında öne çıktığı, yöneticilerin " ÖNCE EMNİYET" esası ile hareket ettikleri belirtiliyor.

SENDİKA - KURUM DAYANIŞMASI

/// Üzülmez'de mevcut koşullar içinde başarılı üretim yapılmasında GMİS Üzülmez Şube Başkanlığı'nın da önemli etkisi olduğu bildiriliyor.

Şube Başkanı Sefer Karakabak ve yönetimi, TTK Müsesese Müdürlüğü yönetimi ile uyum içinde ve işverenin haklı taleplerine destek verecek şekilde çalışmaları başarılı sonuçlar veriyor.

Maden işçilerinin hak ve hukukunu korumakta ve gerek çalışma hayatı, gerek günlük yaşamlarında destek olmaları ile tanınan GMİS Üzülmez Şube yöneticileri, TTK'nın kurumsal kimliğine zarar gelmemesi için de azami gayreti gösteriyor.

" İşci olmazsa işyeri, işyeri olmazsa işçi olmaz" anlalışı ile hareket eden Sefer Karakabak ve ekibi, karşılaşılan sorunların çözümü için sürekli Müessese Müdürü Murat Köseoğlu ve İşletme Müdürü Müjdat Birol ile diyalog halinde hareket ediyor.

NORM KADRO BEKLENTİSİ

TTK'da işçi açıklarının giderilmesi ve yerli kömür üretiminin hızla arttırılması için TTK yönetimi ile sendika yönetimi aynı talepte bulunuyor.

Şu anda tüm bölgeler bakımından yıllık üretimin minimum düzeyde olduğunu hatırlatan yetkililer, " Üretimin arttırılması ve hedeflenen seviyeye ulaytrılması içinnorm kadroyu tesis etmek şarttır. Norm kadro, yani yaklaşık 10 bin işçi  düzeyine ulaştığında üretimin aynı ölçüde arttığı görülecektir. Norm kadro iş sağlığı iş güvenliği bakımından da olmazsa olmazdır" şeklinde konuştular.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi