GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, arama kurtarma çalışmalarının sonuna gelindiğini ve işçilerimizin dinlenmek için Zonguldak’a geldiğini belirtti. 

Halen Hatay’da devam eden çalışmalarda 120 maden işçisinin görev yaptığını belirten Hakan Yeşil, arama kurtarma çalışmalarına katılan işçilre ücretli izin verildiğini söyledi.

Deprem bölgesinden gelen arama ve kurtarma ekiplerinin dinlendikten sonra, perşembe veya Cuma günü üretime başlayacaklarını belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi :

" Deprem bölgelerine ikinci bir ziyareti gerçekleştirdik yönetim kurulumuzla beraber. Durum gerçekten kötü, büyük bir yıkım, hemen hemen on ili kapsayan büyük bir yıkım. Tabii, biz 3 bin 800 madenci ile arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Türkiye Taşkömürü Kurumu‘nun çalışan madencileri ile beraber. Artık arama kurtarma çalışmalarının sonuna geldik. Bununla beraber arama kurtarma çalışmalarına katılan işçilerimiz Kahramanmaraş’ta, Antep’te Adıyaman’da bu çalışmaların bitmiş olması nedeniyle Zonguldak’a dönüş yaptılar. Devamında Hatay’da da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor, ama sonuna geldiğimiz için arkadaşlarımızı dinlenmesi için hepsi Zonguldak’a dönüş yaptı. Zonguldak‘tan yine 120 kişilik daha dingin bir ekip Hatay’da şu an görev yapmakta.  Talep olursa yine bölgeye işçilerimiz gitmekte gönüllü hepsi bir sıkıntı yok.  

ÜRETİM PERŞEMBE YA DA CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAK 

Arkadaşlarımız belirli bir süre dinlenmeleri için verildi. Ücretli çalışıyor, devam ediyor, arkadaşlarımız sağ olsunlar özveri ile kendi hayatlarını tehlikeye atarak çalıştılar sizlerin de bildiği gibi kamuoyunun da kabullendiği gibi büyük bir özveri ile sahada arama kurtarma çalışmaları katılıp yüzlerce canımızı yerin altından çıkartıp hepsine nefes oldular. Arkadaşlarımız tamamen döndüğü zaman işbaşı yaptığı zaman Perşembe, Cuma gibi de yavaş yavaş üretime geçeriz.  

MADENCİ ARKADAŞLARIMIZI HERKES TAKDİR ETTİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu büyük bir kurum, yeraltı üretim işçisi açığı çok fazla oldu. Yurt dışından büyük bedeller ödeyerek Türkiye’ye getirdiğimiz kömürlerin bizim imkanlarımız doğrultusunda ve  yerli ve milli kaynaklarımızın çıkartılması konusunda, daha önce bunu bir çok kez paylaştık ama şurada görünen o ki yani madenci arkadaşlarımızın özellikle son depremde gösterdikleri özveri ve performans olmazsa olmaz madencilik sektöründe Türkiye Taşkömürü Kurumundaki arkadaşlarımızın sayısının artması gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek depremlerde bu arkadaşlarımızın neler yapabileceğini herkes gördü ve hem bu anlamda hem de biliyorsunuz ülkemizi sanayisine katacağımız kömürün daha da artırılması konusunda da zaten bizim taleplerimiz var. Bu önemli, bunu hep beraber bu sıkıntılar geçince bir masa başında oturup konuşacağız.

Editör: Haber Merkezi