AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Kurucaşile ve Köylerindeki sel nedeniyle yıkılan veya hasar köprülerin hepsinin yeniden inşa edildiğini dere ıslah çalışmalarının yapıldığını açıkladı.

YIKILAN KÖPRÜLER YENİLENDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, yaşanan sel afeti sonrası Kurucaşile ilçemize bağlı köylerimizde yıkılan köprülerimizin yerine yenisini inşa ettiklerini, taşkın koruma çalışmalarıyla da köylerimizi sel riskinden koruduklarını söyledi.

Tunç, Bartın Amasra  Göçkündemirci sahilinde köyün iki yakasını birbirine bağlayacak olan sahil köprüsü başta olmak üzere Çayaltı Ömerler Köprüsü, Aydoğmuş Köprüsü, Alapınar Köprüsü ve Çakraz Sahil Köprüsünün yenilendiğini ayrıca Ulus Kumluca Zafer Köyü’nde selde yıkılan köprüler ve taşkın koruma çalışmalarının tamamlandığını, söyledi. 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinde yıkılan Bartın'daki Kumluca-2 Köprüsü'nün açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirten Tunç, “Yapımı 69 gün süren köprünün uzunluğu iki katına çıkarıldı. Kozcağız-Kumluca beldesi kara yolu üzerinde bulunan ve selde yıkılan Boğazköy Köprüsü’nün yerine Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünce yapılan 54 metre uzunluğunda 11 metre genişliğindeki köprü inşaatı yaklaşık 4 ayda tamamlanarak ulaşıma açıldı.” Bartın’ın değişik noktalarında da yeni köprülerin inşa edildiğini ifade eden Tunç,  Çaybükü-Akçamescit, Merkez TOKİ Köprüsü, Dallıca TOKİ 2 Köprüsü tamamlanarak hizmete açıldığını açıkladı.

TEKKEÖNÜ ARTIK DAHA GÜVENLİ

Islah çalışmalarını tamamlanan Ova Tekkeönü Deresi Taşkın Koruma tesislerinde tamamlandığını açıklayan Tunç, “Tekkeönü köyümüz artık daha güvenli. Hemşehrilerimize hayırlı olsun. Rabbim ülkemizi ve memleketimizi afetlerden korusun.” İfadelerinde bulundu.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi