Eğitim İş Zonguldak Şubesi Başkanı Kamuran Çataklı, Eğitim İş camiasına karşı kullandığı ithamdan dolayı da Türk Eğitim Sen Başkanı Şahin Ören'i kınayarak özür dilemeye davet etti.
Kamuran Çataklı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türk Eğitim Sen Başkanı Şahin Ören Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesinde konuşması sırasında bazı sendikaları kötülemek amacıyla ithamlarda bulunduğu, bu ithamlardan birini de Eğitim İş üzerine yaptığı ve bu sırada öğretmenler odasında bulunan Eğitim İş üyesi bayan arkadaşımızın tepki göstermesi üzerine  tartışma boyutuna taşınan olay sonrasında üyemize karşı kullandığı dili ve üslubu  kınıyoruz.

Ayrıca Eğitim İş camiasına karşı kullandığı ithamdan dolayı da kendisini özür dilemeye davet ediyoruz.

Türk Eğitim Sen  başkanını bir öğretmene yakışır şekilde hareket etmeye ve nezaket kurallarına uymaya davet ediyoruz. 
 Söz konusu davranış son süreçte öğretmen meslek kanununa(ÖMK) karşı etkisiz ve eylemsiz kalan Türk Eğitim Sen’in sahada kendini anlatmakta zorlandığının tezahürüdür. Bu davranış aynı zamanda  hak arayan sendikacılık yapmak yerine, birilerinin boyunduruğunun altında yada yandaşların esiri altında kalmanın, özgür iradenin kullanılmamasının dışa vurmasıdır . 
Eğitim İş’e hiçbir kişi yada zümre "Atatürk’çü  maskesi  ile hareket ediyor" diyemez. Bizim Atatürkçü olduğumuzu sağır sultan bile bilmektedir. Eğitim İş hiçbir zaman takiye yapmamıştır.
Türk Eğitim Sen başkanının bu sözleri tamda kendini tarif etmektedir. Türkiye'de ve ilimizde gerçekleşen bir çok gelişmeye sessiz kalmaları bunu açıkça ortaya koymaktadır. İlimizde Atatürk’ün Gençliğine Hitabesi'nin valilik binası duvarından indirilmesine tepki göstermemişlerdir. Andımızın okullarda okunmasının yasaklanmasına eylem yaparak karşı koymamışlardır. Her türlü Milliyetçiliği ayaklar altına alıyoruz söylemine kendi savundukları ana değer olmasına karşın sessiz kalmışlardır. Bu konularda takiyeci ve maskeci aranıyorsa  kendilerine bakmaları yeterlidir.
 Diğer taraftan Eğitim İş  yukarıda sıraladığımız  olaylara karşı her platformda tepki göstermiştir. Atatürk ilke inkılaplarına bağlılığını davranışlarıyla  ifade etmektedir. ÖMK karşı birinci Meclisin önünden Anıtkabir'e yapılan yürüyüşe tüm sendikalar davet edilmesine karşın hiç biri katılmamıştır. 1Ekim 2022 tarihinde Eğitim İş Ata'nın huzuruna 9 bin öğretmen ile yürümüş ve ÖMK'ya karşı direncini ortaya koymuştur. Eğitim İş'in MYK kararıyla "Andımız" üyemizin olduğu her okulda ilk derste okutulmaktadır. Bu konuda istenilen desteğe bile cevap verilmemişken bizleri suçladıgınız itham tam da sizi tarif ettiği yeniden ortaya çıkmaktadır. 
Öğretmenlik meslek kanuna karşı ortak iş bırakma eylemine tüm sendikalar davet edilmesine karşın Türk Eğitim Sen sessizliğini bozmamıştır. Eğitim İş 2 Kasım 2022 tarihinde davete cevap veren sendikalarla iş bırakarak ÖMK 'ya ve önümüze getirilecek tüm dayatmalara karşı dik duruşunu gösterecektir.
Görüldüğü gibi hem emek mücadelesi yönüyle hem de  Atatürk’ün bizlere emanet ettiği değerleri koruma yönünde Eğitim İş üzerine düşeni yapmaktadır. Üzerine düşeni yapmayanların ve yapamayanların sorgulaması gereken budur.
Eğitim İş bölücülüğe, ırkçılığa, gericiliğe karşı mücadeye devam edecektir. Eğitim İş Büyük Önder Atatürk'ün ilkelerini ve inkılaplarını savunmaya devam edecek ve gösterdiği büyük hedefe ulaşmak için mücadelesinden vazgeçmeyecektir.
 Kamu oyuna saygı ile duyurulur."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi