Zonguldak Barosu'nun 66.Olağan genel kurulu başladı.

Bugün kongre Yarın seçim var.
Zonguldak Baro Başkanlığı'nın 66'ncı Olağan Genel Kurulu bugün başladı. 

İki gün sürecek olan genel kurulda ilk gün protokol konuşmaları ve raporlar görüşülecek. İkinci gün ise başkanlık ve yönetim seçimi yapılacak

Kongreinin Divan başkanlığını eski baro başkanı Türker Kapkaç yaptı.
Kongre  tüm şehitlerimiz ve ayrıca Bartın Amasra'daki meydana gelen gribi faciasında hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşu ile başladı.

HUKUKSUZLUKLA MÜCADELE ETTİK

Ardından baro başkanı Türker kapkaç açılış konuşması yaparak kongreyi başlattı.
Zonguldak Barosu başkanı Türker kapkaç yaptığı konuşmada görev süresi boyunca hukukçuğa karşı mücadele içinde olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Genel kurulumuz ve yarın yapılacak seçimlerin,  başta baromuza, meslektaşlarımıza ve hukuk camiasına hayırlı olmasını diliyorum.

2 yıl önce pandemi yasaklarında yapamadığımız genel kurulumuzu gecikmeli bir şekilde geçen sene 4-5 temmuzda yapıp yönetim kurulumuz ve diğer kurullarımızla göreve geldik.

Malesef olması gereken 2 yıllık dönemimizin gecikmeli olarak son bir yılında göreve gelmiş olduk.
Ama yarım başladığımız dönemimize; 
10 yıllık yönetim kurulu üyeliği, genel sekreterlik ve başkan yardımcılığı görevi yürütmüş biri olarak  ve yine aynı şekilde yönetimimizde tecrübeli ve dinamik üyelerimizle hizmetlerimize, temsile ve mücadeleye hızlı bir şekilde başladık . En önemli avantajımız tecrübemiz ve yönetim kurulu üyelerimizin uyum içinde çalışması oldu.

Zonguldak barosu başkanlığı görevini, üstlendiğim günden bu yana , çok kısa bir süre olmasına rağmen siz kıymetli meslektaşlarımın da güveni, inancı ve desteği ile büyük bir emek harcayarak  samimi bir çaba ile yerine getirmeye çalıştım. Bu yolda inancı ve güveni ile beni güçlü kılan, yürüdüğüm yolda desteğini esirgemeyen tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Zonguldak barosuna ve meslektaşlarımıza  tekilci değil çoğulcu bir anlayışla , ben değil biz diyerek hizmet etmeye çalıştık .
Çünkü biz avukatız!
 memleketin dört bir yanında adaletin gerçekleşmesi için mücadele ederiz.gelinen noktada meslektaşlarımız içerisine sürüklendikleri çıkmazlar sebebi ile hayatlarına son verirken,dosyaları ve müvekkilleri ile özdeşleştirildikleri için tehdit edilip saldırıya uğrarken ve hatta öldürülürken sessiz kalamayız.
Hukuk fakültesinden mezun olurken kurdukları hayalleri gerçekleştiremediklerinde onları yok sayıp arkamızı dönemeyiz.sosyo-ekonomik nedenlerle hayata ve mesleğe tutunamadıklarında onları görmezden gelemeyiz.
Çünkü biz avukatız! 
Sayısı 170 bine dayanmış ,kocaman bir aileyiz.mesleğimiz uğruna,ailemizin birer ferdi olan meslektaşlarımız uğruna mücadele etmekten vazgeçmeyiz.umudumuz her daim diri ve sorunlara başa çıkabilecek  enerjimiz, hep yüksektir. Bu nedenle ekip ruhuyla hareket etmeli, tüm baro üyelerini kucaklamalı, dinamik ve hedefleri gerçekleştirme yönünde kararlı bir yönetim anlayışıyla hareket etmeliyiz.   

Dönemimizde zonguldak barosu olarak  en önemli görevimiz, ülkemize, demokrasimize, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, hukuk devletine, insan haklarına ve savunma hakkına ve ulu önderimiz gazi mustafa kemal atatürk’ün ilke ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıkmak olmuştur.

Göreve gelir gelmez her alanda meslektaşlarımızın yoğun katılımıyla  komisyonlarımızı kurduk .  

Görev aldığımız dönemde ,tbb komisyon ve üst kurullarının yürütme ve çalışma gruplarının tamamına yakını ,baromuz üyesi ve ağırlıklı olarak  genç meslektaşlarımızın görev almasına   ve zonguldak barosu’nun türkiye barolar birliği  nezdindeki çalışmalarda etkin şekilde rol oynamasına vesile olduk.

Türkiye barolar birliği (tbb) kadın hukuku komisyonu olan tübakkom 15nci dönem yürütme kurulu üyeliğine karadeniz bölgesini temsilen zonguldak barosu seçilmiştir. Baromuzunda içinde olduğu komisyon dinamik bir şekilde kadın haklarının savunuculuğunu yapmaya devam etmektedir.

Avukatlık asgari ücret tarifesinin ve yine cmk ücret tarifesinin günümüz ekonomik koşullarında güncellenmesi için türkiye barolar birliği ve adalet bakanlığı ile baromuz dahil 81 il barosu ile birlikte müzakere sürecine girdik;
Avukatlık asgari ücret tarifesinde iyileştirme yapılmasına rağmen cmk ücret tarifesinde iyileştirme yapılmaması nedeni ile cmk hizmetlerinin aşamalı olarak yavaşlatılması ve durdurulması kararı aldık ve yavaşlatma eylemimizle birlikte ilgili bakanlıkların ivedilikle sonuç alınması noktasında irade göstermesi sebebi ile  müzakere sürecinin etkin şekilde ilerletilmesi ve zarar görmemesi için eylemleri ileri bir takvime bağlayarak kararlı duruşumuzu gösterdik.

Baromuz dinamik bir şekilde çalışmıştır;
*protokol temsiliyetleri sağlanmıştır.
*gündeme dair basın açıklamaları yapılmıştır.
*anma ve kutlamalar yapılmıştır.
*meslektaş ve yakınlarının düğün ve cenazelerine katılım sağlanmıştır.
*bir çok konuda eğitim ve meslek içi eğitim seminerleri düzenlenmiştir.
*yine bir çok konu da toplantı ve söyleşiler düzenlenmiştir. (ombudsmanlık,kadın hakları, vs.) 
*farkındalık yaratmak adına birçok kampanyalar düzenlenmiştir. (paylaşmak mutluluktur,haksızlıklara çığlık geleceğe uçurtma vs.....)
*hayvanların hakları takip edilmiş, barınak ziyaretleri yapılmış, hatta sokak hayvanlarını besleme etkinliği yapılmıştır.
*çevre katliamları takip edilmiştir.
*avukatlık mesleği tanıtımları yapılmıştır.(hem okul hem adliyede)
*türkiye barolar birliğinde zonguldak barosunu temsilen baro başkanları toplantılarının tamamına katılım sağlanmıştır.
*diğer baroların hazırladığı çalıştaylara katılım sağlanmıştır.
*geçen sene göreve geldiğimizde merkez adliyesi ve ilçe adliyelerindeki avukat bekleme odalarındaki mobilya ve elektronik donanımını tamamen yeniledik.
*bu sene adli tatilde ise eski adliye binasının 2nci katında icra dairelerinin adliyeden ayrılmasıyla boşalan 8 oda baromuza tahsis edildi. Ve adliyede yeni bir baro katı oluşturduk.
*ve en önemlisi zonguldak barosu olarak hukuksuzluklara karşı daima tepkimizi ivedi bir şekilde koyduk ve takipçisi olduk. 

Birazdan faaliyetlerimizin bir kısmının slaytları yayınlandığında 1 sene içinde baromuzun neler yaptığını sizlere sunmuş olacağız.
Ben gündemimiz gereği burada sözlerimi sonlandırırken gündemimizin ilerleyen maddelerinde yeniden söz alacağım.
Hepinize saygılarımı sunuyorum."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi