"ÖLMEK İSTİYORSA ONA BİR ŞEY DİYEMEYİZ, ALLAH İLE KENDİSİ ARASINDA"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar Ereğli'nin yeterince yatırım alamadığını iddia edere (Ereğli il olmalı,ve beni susturamayacaklar ancak ölünce susarım) şeklinde açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a , cevap verdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

İL OLALIM DEMEKLE İL OLUNMAZ...

Milletvekili Hamdi Uçar, Ereğli Nelediye Başkanı Halil Posbıyık'ın "il olmak istiyoruz ve bu konuda beni kimse susturamaz ancak ölünce susarım" şeklindeki sözlerine; "Ölmek istiyorsa ona biz bir şey diyemeyiz yani Allah ile  kendisi arasında, yalnız şunu söyleyeyim yani belediye başkanımız Ereğli'nin il olabilmesi için ne yapmış, ne gayret olmuş ne çabası olmuş, yani Ereğli'yi büyütmek için geliştirmek için ne yapmış şimdiye kadar onu bir söylesin. Diyecek ki bir tek sahili yaptım. Herkes bir şekilde sahil projesini zaten yapıyor. Onların dışında Ereğli'nin il olması ayrılması ona ne katkı sağlayacak, ne kadar büyüyecek gelişecek onu iyi düşünmek lazım. Zaten il olması ile ilgili olması ile ilgili süreç ilçeler biz il olmak istiyoruz demesiyle de olmuyor, bir takım kriterler ortaya koyuluyor.Şu anda zaten ilçelerin il olması ile ilgili bir süreçte yok gündemde." dedi.

EREĞLİ ÇEVRE YOLUNA ÖNÜMÜZDEKİ YIL BAŞLAYACAK

Ereğli'ye Çevre yolunun 2024 yılında yapılacağı müjdesini de veren milletvekili Hamdi Uçar sözlerine şu şekilde devam etti;

"Ben Belediye başkanımıza şunu söyledik biz Merkez hükümet olarak bunları bunları yaptık ve bu işlere başladık çok şükür ardından Ereğli'nin en önemli sorunu nedir sorduğumda Ereğli çevre yolu dedik ve Ereğli çevre yolunda inşallah önümüzdeki Bu yıl içerisinde programı aldırıp oraya da başlamaktır bizim hedefimiz bu.Bizim hedefimiz bu peki siz ne yapıyorsunuz siz kavga ediyorsunuz. Mesela cami yeri ile ilgili biz defalarca bunu dile getirdiğimiz halde cami yeri ile ilgili karşılıklı müzakere ederek ortam bularak sahil mi ya da mevcut kent meydanı neresi tutuyorlarsa o konuda bir katkı sağlamasını istedik. Ama bir araya geldiğimizde tamam deniliyor sonradan farklı bir açıklamalar yapılıyor samimiyet görmüyoruz bu konuda"

ÇEVRE BAKANINA RİCA ETTİK VE İSKELEYİ EREĞLİ BELEDİYESİ'NE BAĞLADIK

İskeleyi Ereğli Belediyesi'ne Çevre bakanlığı rica ederek kiraladıklarını ve bunu Ereğli halkının menfaati için yaptıklarını ifade eden milletvekili Hamdi Uçar şunları kaydetti;

"Biz sürekli Ereğli'nin menfaati adına mesela belediyenin limanla ilgili bir talep vardı, iskelenin belediye verilmesiyle ilgili süreç Çevre Şehircilik bakanımıza biz zaten görüştük belediyeye kiralanmasını rica ettik ve Sayın bakanımız kırmadı bize teşekkür ediyoruz Liman ne oldu iskele ne oldu belediyeye kiralandı belediyenin yaklaşık 25 milyon civarında geliri var burada biz Halil Posbıyık için vermedik bunu Ereğli adına verdik. Yani biz bunu sahip çıktık bu projeye.Ama görüyoruz ki; hala bir takım çevreler orada sürekli politize ederek süreci siyasi malzeme yaparak konuyu gündeme taşımaya çalışıyorlar. Basın yoluyla sanki ereğli'ye hiçbir şey yapılmıyormuş gibi açıklamalar yapılıyor ama hiç kimse de şunu sormuyor Sayın Başkan Sen ne yapıyorsun bu şehre,  senin yaptığın proje nedir, senin katkım nedir diye sormuyor."

SEN SUSMASAN NE OLURKİ. SEN ÇIK DA ÖNCE 4 YILDA YAPTIĞIN İCRAATLARI ANLAT..

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, "Sonradan ajitasyon yaparak ben ölünce ben susmayacağım gibisinden sözler, susmasan ne olur ondan sonra işte böyle Ereğli'de hep böyle gerginlik olur başka da bir şey olmaz. Onun için konuşmaktan ziyade iş yapmak lazım,üretmek lazım, şehre biz de şunu yaptık demen lazım.Çıksın Belediye Başkanı desin ki bakın ben Belediye başkanlığı döneminde 4 yıllık dönem içerisinde şunları şunları şunları yaptım desin" şeklinde konuştu.

BASINI TOPLAYARAKDAN DUN KONUŞARAK SALLAYARAK BU ŞEHRE SAHİP ÇIKMIŞ OLMAZSINIZ

Merkezi hükümet olarak Ereğli'ye yapılan bunca hizmete karşın Ereğli belediye başkanının basını toplayarak ilçeye hizmet yapılmıyor şeklindeki söylemlerine tepki gösteren Milletvekili Hamdi Uçar, "Ama biz de diyoruz ki şu projeyi tamamladık başladık bu projeyle devam ediyoruz.. . Bugün basını toplayıp da orada burada konuşarak böyle sallayarak bu şehre sahip çıkmış olmazsınız, yani kavga ederek gerginlik yaratarak oluşturarak siyasette yapılmaz.Ayrıca şunu da söyleyeyim sen belediye başkanısın ama zaten kendi camiasının içerisinde sürekli kavga sürekli çatışma halinde olan bir Belediye Başkanısın. 

Bizde aslında biz uyumlu olmasını istiyoruz biz istiyoruz ki; bir takım projelerin orada hızlı ve seri bir şekilde hayata geçmesini istiyoruz.Bunun için biz Merkez hükümet olarak ne yapabiliriz biz buradayız diyoruz bunları söylüyoruz ama ne yazık ki hala tarzlarından üsluplarından hiçbir zaman vazgeçmiyorlar. Ama biz yine Ereğli'ye sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

(Haber -Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi