Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, parti binasında 11 ilde meydana gelen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, “Deprem bölgelerinde devletin üç gün olmaması yardım elini uzatamaması görevini yapmaması  vatandaşlar arasında çok büyük tepkiye yol açtı” dedi. 


Basın açıklamasında, CHP İl Başkanı Murat Pulat, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve partililerde hazır bulundu. 

Milletvekili Ünal Demirtaş açıklamasında, “Yapmış oldukları hataları söyledim ki bir daha tekrarlanmasın. Şu anda enkaz altında binlerce vatandaşımız var. Bunlar daha sonradan açıklanacak ama rakamlar yukarılara doğru tırmanabilir. Depremle birlikte çok büyük dramla karşı karşıya kaldık. Depremle birlikte üç gün devletin olmaması yardım elini uzatamaması Görevini yapması gerekenlerin görevini yapamaması vatandaşlar arasında çok büyük tepkiye yol açtı.
Depremin 26. gününde bile hala çadır isteyenler var. Çok büyük organizasyonlukla karşı karşıya kaldık. Depremin yıkıcı etkisi çok fazlaydı ama bu beceriksizlik bu öngörüsüzlük ikinci bir darbe oldu. Kahramanmaraş’a deprem bölgesine gittiğimizde insanlar kendi imkanlarıyla arama kurtarmayı yapıyorlardı. Hiçbir teknik donanım yoktu. Eskiden böyle felaketler olduğu zaman ordumuz devreye girerdi. Biz ilk iki gün maalesef yolumuzu göremedik. Üçüncü günde ekipler tek tük gelmeye başladı. Askerler neden bu tür felaketlerden uzaklaştırmaya çalışıyorlar anlamış değilim. Tam bir akıl tutulması diye düşünüyorum. Devlete şirket gibi gören ak parti anlayışı devam ederse Türkiye’de hiçbir şey düzelmez.Zaten önümüzdeki seçimde vatandaşlar bu iktidarı değiştirecek bu iktidarı gönderecektir” diye konuştu. 

MADENCİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Arama kurtarma çalışmalarında başarılı olan madencilere de teşekkür eden Milletvekili Ünal Demirtaş, “Bölgelere geç gitseler de tüm Türkiye’nin kalplerinde yer ettiler. Arama kurtarmada başarılı oldular. Bu anlamda madencilerin de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlaşılmış olduk.  AK Parti TTK’yı kapatmaya çalışıyor. Kurumdaki liyakatsız kadrolar çürümüşlük TTK’ya da sirayet etmiş durumdadır. Daha önceden sevk edilmiş olsalardı daha çok can kurtulabilirdi” dedi. 

HABER: AYTAÇ ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi