CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kanal Z ekranlarında yayınlanan, Doğan Gönüllü'nün sunduğu "Gönüllü Ajanda" programına katıldı.

Doğan Gönüllü'nün ve gazetecilerin yöneltmiş olduğu soruları yanıtlayan Demirtaş 6'lı masadan Meral Akşener'in ayrılması, bir sonraki dönemde milletvekilliği düşüncesi ve Kozlu'da yer alan 24 katlı bina konularıyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

"TAŞ YERİNDE AĞIRDIR!"

Yayına video göndererek soru soran gazeteci Yaşar Atilla Öksüz'ün "CHP Zonguldak Milletvekilleri'nin Zonguldak dışında farklı illerden adaylıkları olacak mı?" sorusuna yanıt veren Demirtaş, hizmetini Zonguldak'ta devam ettirmek istediğini ve böyle bir düşüncesinin olmadığını belirtti.

 Demirtaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Taş yerinde ağırdır. Kişisel olarak böyle bir düşüncem yok. Zonguldak'ta doğdum büyüdüm, bir maden işçisinin çocuğuyum. Bir köyde yaşayan bir maden işçisinin çocuğu bu Cumhuriyet'te milletvekiliği yapıyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi bana bu şansı verdi. Dolayısıyla çocuğuma bırakacağım en büyük manevi miras budur. Ben yine eğer hizmet edecekse kendi ilimizde hizmet etmek isterim."

"ADAYIMIZIN BELLİ OLMASINI BEKLİYORUZ"

Programın sunuculuğunu yapan Doğan Gönüllü tarafından Demirtaş'a "Milletvekili adayı olacak mısınız?" sorusu yöneltildi. Ünal Demirtaş ise şu an için Cumhurbaşkanı adayının belli olmasını beklediklerini belirtirken " Önce bir adayımız belli olsun, seçim kararı alınsın. O zaman onun kararını değerlendireceğiz." dedi.

"PARTİ MECLİSİNDE TOPLANTILAR DEVAM EDİYOR"

Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılması konusuyla alakalı olarak karara saygı duyduklarını belirten Demirtaş, " Herkesin kendi görüşüne saygı duyacağız. CHP, Cumhuriyeti kuran bir parti. Yol haritasını çizme yetkisi bende değil. Parti meclisinde toplantılar devam ediyor. Onların vereceği kararlara uyacağız. " diyerek 6'lı masanın 5'li masaya dönüp dönmeyeceği sorusuna da şöyle yanıt verdi;

"Bu tür kararları bir milletvekili tek başına alma yetkisi yok. Partimizin bir tüzüğü var, tüzüğümüz anayasamız. Genel başkanımızın aldığı karara uymakla biz mükellefiz."

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi