Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Vakfı, 1996 yılında kuruldu…

Kuruluş yıllarında merhum gazeteci Ali Bahadır'ın çabaları ile belli bir mesafe aldı…

Sonrası tam bir "fetret" devri…

Sırf ünvan kazanmak için üniversite vakfının başına geçenler, yılları boşa geçirdi, üniversite vakfının varlığı bile unutulup gitti.

Ta ki, yönetim değişip, Doç.Dr. Mustafa Yıldız vakıf başkanlığına gelene kadar…

Mustafa Yıldız Hoca, akademisyenler ve işadamlarından oluşan iyi bir yönetim kurdu, ancak başlangıçta yılların boşluğunu doldurmak öyle kolay olmadı.

Bütçesi 'sıfır" bir vakıf devir alan Doç.Dr. Mustafa Yıldız, çoğu kez kırtasiye ve evrak masraflarını dahi cebinden ödedi, o dönemde üniversite yönetimi de vakfa sahip çıkmadığından bir " bocalama " dönemi de yaşanmış oldu.

Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer'in ZBEÜ Rektörlüğüne atanması ile birlikte, üniversite yönetimi vakfa sahip çıkmaya başladı.

Önce vakfın adı " Bülent Ecevit Üniversitesi Vakfı" olarak yenilendi, ardından yine Mustafa Yıldız Hoca'nın başkanlığında yeni yönetim oluşturuldu.

ZBEÜ Rektörü Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer vakfın " onursal başkanlığı " görevini üstlendi, vakıf yönetimine destek oldu, vakfın çalışmaları ile ilgili bir yol haritası belirlendi.

Şu anda Bülent Ecevit Üniversitesi Vakfı gerçek bir "üniversite vakfı " kimliğine kavuştu, ZBEÜ Rektörü ve ZBEÜ Vakfı Onursal Başkanı Prof.Dr. İsmail Özölçer'in ifade ettiği hedeflere doğru hızla ilerlemeye başladı.

Sayın Özölçer'in bu hedeflere ilişkin sözlerinden bir bölüm aktaralım…

 “27 yıldır faaliyetlerini yürüten vakıf, daha çok öğrenciye destek sağlayabilmek amacıyla özellikle son 1 yıldır çalışmalarını arttırmıştır. Vakfın üye sayısı hiç olmadığı kadar yükselmiş ve gelen bağışların artması sayesinde de daha çok öğrenci desteklenebilir hale gelmiştir. Bu konuda duyarlılık örneği gösteren tüm bağışçılarımıza teşekkür ederim” 

Üniversite öğrencilerine burs sağlamak yanında şehir ve üniversite arasında köprü kurmayı, yeterli kaynak toplandığı ölçüde de yeni açılan fakülteler ve okullar için altyapı desteği sunmayı temel hedefleri olarak belirleyen üniversite vakfı, yeni yönetim anlayışı ile toplumda " üniversite vakfı böyle olur " izlenimi oluşturmaya başladı bile…

Bu izlenim, aynı zamanda "toplumsal güveni " de birlikte getirecektir.

Başta ekonomik durumu iyi olan işadamlarımızın bağışları, çeşitli kurumların ve halkımızın desteği ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Vakfı, ekonomik anlamda çok büyük desteklere sahip olabilir. Bu durum, üniversite öğrencileri ile üniversitenin fiziki gelişmesine çok önemli katkılar sağlayabilir.

Çok isabetli bir kararla ZBEÜ Genel Sekreterliği görevine atanan Doç.Dr. Mustafa Yıldız'ın, üniversite vakfını bugün bulunduğu noktadan çok ileriye taşıması, hem üniversitemiz, hem öğrencilerimiz, hem de şehrimiz için olumlu gelişmeler sağlayacak.

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi