Üstün zekalı ve özel yetenekli çocukları geleceğin dünyasına hazırlamak için Alapla ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) açıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, “İlkokulda öğrenim gören öğrenciler için her yıl Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sınavları yapılmaktadır. Bilim ve Sanat Merkezleri; genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.  
BİLSEM sınavlarını kazanan öğrenciler normal okullarına devam etmekte olup akşam 16:00-20:00 arası ve ihtiyaç halinde cumartesi günleri kendilerine özgü hazırlanan program doğrultusunda öğretmenleriyle birebir çalışma yapmaktadırlar. Atölyelerde Ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen projeler üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda ilçemizde eksikliği hissedilen, Bilim ve Sanat Merkezi 09 Şubat 2022 tarih 43133625 sayılı Bakanlık onayı ile Karşıyaka Ortaokulu zemin katında açılmıştır. Alaplı Bilim ve Sanat Merkezi için Ağustos ve Eylül aylarında onarım çalışmaları yapılmıştır. Bakım ve onarım çalışmaları tamamlanan kurumumuzda şu an itibariyle; 1 Bilişim Ve Kodlama Atölyesi, 1 Görsel Sanatlar Atölyesi, 1 Müzik Atölyesi, 1 Adet Derslik, 2 İdari oda bulunmaktadır. Atölye ihtiyacı olduğunda gelişime açık durumdadır. Şu an en az 100 öğrenciye hizmet verebilecek durumdadır” dedi.
(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi