Zonguldaklı Diyetisyen Tuğçe Çetin, beslenme konusunda önerilerde bulundu, sağlıklı beslenmenin sebze ve meyve ben geçtiğini belirtti.


C VİTAMİNİ ALMAMIZ GEREKİYOR


Tuğçe Çetin, “Öncelikle beslenme olarak hangi mevsimde isek o sebze ve meyvelerini tuketmemiz gerekiyor. Bunu bu şekilde yaparsak herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Örneğin şuan karnabahar, brokoli, bal kabağı gibi turunçgiller, portakal, mandalina gibi ama bunun dışında baktığınız zamanda diğer sebze ve meyveler var ama organik ürünleri tercih edersek daha iyi olur. Doğal ürünleri bulmak zor oluyor. Mevsim sebze ve meyvelerini tüketmek her zaman daha iyidir. Sağlıklı beslenmek için günlük C vitamini almamız gerekiyordu. Fazla tüketmekte zararlı vücut bunu idrarla atıyor. Önemli olan burada bol bol su içmek hem enfeksiyonlardan koruyacak hemde zayıflamanıza yardımcı olacak. Bu mevsim değişikliklerini mevsime göre giyinerek hemde sağlıklı beslenerek gıda takviyeleri ile geçirebiliriz.”


YEŞİL SEBZE ÖNEMLİ 

“Biz öncelikle kan değerlerine bakarak tahlil yaparak bakıyoruz örneğin vücutta d vitamini eksikliği mevcut. Son zamanlarda Türkiye'de hatta dünya da herkeste düşük bunun gıda takviyesi ile alınması gerekiyor. Onun dışında spor yapan ve yapmayan kişilerde stresle başbaşa olan kişilerde magnezyum takviyesi hem kaslara iyi geliyor, hem uyku düzeni sağlıyor. Magnezyum yeşil sebzelerde var ama tüketmeye biriyseniz kullanmanız gerekiyor. Biz bunu normal besinlerle karşılayıp eksik kalıyorsa takviye etmemiz gerekiyor. Kış aylarında C vitamini kullanmamız gerekiyor. Eğer çok meyve tüketen biri değilseniz o zaman kullanmanız gerekiyor. Çok yararlı ya da zararlı diye birşey diyemem ekslikliginiz varsa kullanmanız gerekiyor.”

Haber: Ersin Çorbacı

Editör: Haber Merkezi