Köklü ve kadim bir geçmişe sahip olan, toplumsal hayatımızda önemli bir yer tutan, demokrasimizin önemli unsurlarından birisi olan muhtarlık müessesesi, devlet geleneğimizin, kültürümüzün vazgeçilmez kurumlarından ve yapı taşlarından birisidir.

Görevlerini büyük bir özveri ile yerine getiren değerli muhtarlarımız, hem milletimizi hem de devletimizin bütün kurumlarını temsil etme gibi çok önemli bir özelliği de bünyelerinde taşımakta, adeta devletin vatandaşlarımıza dokunan eli olma gibi önemli bir vazifeyi yerine getirmektedirler.

Muhtarlarımız yürüttükleri önemli görevlerinin yanı sıra vatandaşlarımızın ihtiyaç, talep ve beklentilerini devletimizin kurumları nezdinde takip etmek, iletmek, gündeme getirmek gibi önemli bir kamu görevini, bunun yanı sıra kamu adına denetleme işlevini de başarıyla yerine getirmekte, sorunların çözümü yolunda bir köprü vazifesi görmektedirler. 

Değerli muhtarlarımızın vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma yolunda bizlere intikal ettirecekleri sorun, talep, ihtiyaç ve beklentilerine duyarlılıkla yaklaşıyor, çok önemsiyor, vatandaşlarımızın memnuniyetini önceleyerek, kamusal hizmetlerin muhtarlarımızla uyum, iş birliği ve koordinasyon içerisinde aksamadan, etkin ve süratli bir şekilde sunulmasına özen gösteriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli köy ve mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, her zaman yanlarında olacağımızı ifade ederek kendilerine çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi