HİZMETLER KENTE DEĞER KATAR

İl Genel Meclisinin son toplantısına katılan Vali Mustafa Tutulmaz, önemli mesajlar verdi.2023 yılı bütçesinin hayırlı ve olmasını dileyen Vali Tutulmaz, kaynakların verimli kullanılması konusunda il genel meclisi üyelerine tavsiyelerde bulundu.

CİDDİ YATIRIMLAR YAPILIYOR

Köy yollarına ciddi kaynak aktarıldığını anlatan Vali Mustafa Tutulmaz, "Ben iki yıldır buradayım kamu kaynaklarının verimli kullanılması yönünde önemli bir çaba sarf ediyoruz.İhale süreçlerinden başlayarak daha sonra bunların takibine kadar ciddi bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir. Köy yollarında 20-30 kilometre grup yollarını yaparak giderseniz daha iyi verim alırız. Köy yollarını yapabilmek çok büyük kaynak ihtiyacını beraberinde getiriyor.Yatırım alanında Özel idare çok ciddi çalışmalar yaptı. Zor bir kış geçirdik, köy yollarımız ciddi manada yıprandı. Milli Eğitimin 252 tane okulunda hizmet sunuldu.

Tarım İl Müdürümüz Batı Karadeniz bölgesinde tarıma en fazla destek veren, en fazla proje üreten sizlerin olduğunu söylüyor.Yapılan hizmetler Zonguldak'a değer kattı."dedi.

İHALELER ŞEFFAF ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

İhalelerin şeffaf şekilde yapıldığını anlatan Vali Mustafa Tutulmaz,"ihalelerimiz e-devlet üzerinden yapılıyor.Herhangi bir kişiyi koruma ya da bir kişiyi karşımıza alma gibi bir şey kesinlikle olmuyor "dedi.

FİLYOS PROJESİ İLE ZONGULDAK'IN MORALİ ARTTI

Vali Mustafa Tutulmaz, Karadeniz gazının deniz tabanında ve karada ki boru hattı döşeme işleminin tamamlandığını belirterek 2023'ün ilk anında doğalgazın kullanılmaya başlanacağını söyledi.

KARADENİZ SAHİL YOLU SÜRÜYOR

Zonguldak-Filyos arasındaki yol çalışmalarının hızlı şekilde sürdüğünü anlatan Vali Mustafa Tutulmaz, 40 metre tünel çalışması yapıldığını ifade etti.Tutulmaz," Havaalanı örneğin merkeze 15 dakikaya düşecek, Kilimli bölgesine 10 dakikaya düşecek büyük bir fırsat olacak. Havaalanı da daha aktif çalışır olacak"dedi.

MESLEK LİSELERİNDE ÖĞRENCİ ARTTI

Meslek liselerine öğrenci sayısının artmasından dolayı sevinçli olduğunu ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz, ara elemanların aranır hale geldiğini söyledi.

(HABER:ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi