Vali Mustafa Tutulmaz, mobil trafik eğitim tırını ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı’nca trafik bilincini artırmak amacıyla faaliyet gösteren Mobil Trafik Eğitim Tırı, Zonguldak’a geldi. 

Trafikte farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, öğrencilere mini eğitim verildi. Kurulan parkurda trafik polislerince kurallar öğretilirken, öğrencilere kırmızı düdük de hediye edildi. 

Eğitim tırını, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Cezmi Yalınkılıç ve polis ekipleri ile öğrenciler de ziyaret etti. 

Vali Tutulmaz,  minik öğrencilere trafikle ilgili tavsiyelerde bulundu, minik öğrencilere kırmızı düdük ve boyama kitabı hediye etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Öğrencilerimizin trafik bilincinin oluşması amacıyla eğitim tırı ilimize geldi. Trafik güvenliği hepimiz için önemli. Çocuk yaşlardan itibaren bu bilinci yerleştirmemiz gerekiyor. Kozlu sahilinde de yaptığımız bir parkur var. Orada da her gün eğitimler veriliyor. Çok yönlü olarak hareket ediyoruz. Jandarmanın da etkinliği vardı biliyorsunuz. Trafik eğitimi her yaşta herkese zorunlu halde olmalı. Herkes bunu öğrenmeli ve bana bir şey olmaz dememeli.”dedi.
(Haber-Göksel Çolak)

Editör: Haber Merkezi