BAŞKAN POSBIYIK: KENTİMİZ VE ÇEVRESİNE GELEN DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARINI GİDERİYORUZ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Yardım Toplama Merkezinin üst katının adeta büyük bir giyim mağazasına dönüştürüldüğünü belirterek, kentimize ve bölgemize gelen depremzedelerin buradan istediği eşyaları aldığını ifade etti. 
Ereğli merkez ve köylerine, hatta Alaplı ve çevresine gelen depremzede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Yardım Toplama Merkezinin üst katı adeta büyük bir giyim mağazasına dönüştürüldü.

KENTİMİZ VE ÇEVRESİNE DEPREMZEDELER GELİYOR. İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ 

Yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Posbıyık, şunları söyledi: AKM’de salonlarımızı açtık. Ereğli’ye gelen hatta Alaplı’ya gelen depremzedeler var. Buraya geliyorlar. Kaymakamlık buraya gönderiyor. Yeni malzemeleri gönderen değerli Ereğlililer malzemelerin hepsini de büyüklüğüne küçüklüğüne göre ayrı ayrı tasnif ediyoruz.

ADETA BÜYÜK BİR MAGAZA OLUŞTURDUK

Depremzedeleri evlere yerleştiren ayrı grup var. Bir çok vatandaş evlerini veriyor. Eşyalı evlerini verenler de var. Kıyafet eksiği varsa buraya gelip çocuklar için çocuk reyonu var, bebek reyonu var. Ayakkabı reyonu var, herkes ölçülerine göre burada giyimlerini yapıyorlar. Hatta bu büyük salon yetmediği için yan o salonu da açıyoruz. Sürekli giysi, ayakkabı ve bot geliyor. Ereğlili hayırseverler gönderiyorlar. Biz de salonu büyütmeye çalışıyoruz. Çünkü talep çok fazla. Ayrıca tırlarla da deprem bölgesinde tespit edilen yerlere, özelikle köylere buradan yardım malzemlerini gönderiyoruz. 

EREĞLİ HALKINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM 

Şu ana kadar 15 tır ve 4 minibüs gönderdik. Yine çalışmalarımız devam ediyor.  Ereğli gençliği burada, üniversite gençliği burada. Gençlerimiz burada. Hayırsever vatandaşlarımız burada. Alttaki salonlar, yandaki salonlar buradaki salonlar hepsi gönüllü çalışıyor. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Herkese şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi