Zonguldak’ta yaşayan Taner Külekçi, 1999 yılında yaşanan Düzce depreminde ailesi birlikte enkaz altında kalmaktan son anda kurtuldu. Depremzede Külekçi yaşadıklarını paylaştı. Kızılayı da eleştiren depremzede içi boş dedi. 

1999 yılındaki depremi birebir yaşadıklarını ancak şans eseri enkaz altında kalmadan kendilerini sokağa attıklarını belirten Taner Külekçi, ‘yıkım sadece depremle olmadı çok şey ortaya çıktı’ dedi. 

“DESTEK OLMAYI BIRAKIN İNSANLARA ÇADIR SATIYORLAR”

Taner Külekçi yaşadıklarını şöyle kaydetti; “Düzce depremini birebir yaşadık. Ama çok şükür enkaz altında kalmadan kendimizi birlikte sokağa attık. Tabi şu süreçte yaşanan deprem ile o zamanki deprem tartışılmaz. Çünkü ardarda depremler meydana geldi. Uzmanların bile yıkılmaz dediği çok büyük depremler meydana geldi. Yalnız memleketin her tarafında akut var ancak aktif değiller. Uzun süre müdahale edilemedine şahit olduk çünkü olay yerine gelen basın kameralarının ışığından yararlandık. Maalesef yıkım sadece depremle olmadı çok şey ortaya çıktı. O dönemlerde eleştirenlerin hiçbir tanesi yardım elini uzatmadı. Sonrasında biz güvenli bölgelere çekildik ama psikolojik anlamda da gerçekten çok yıkıldık. Bizleri psikolojik destek için de geldiler. Benim bu desteği devlet kurumları sağlamıştı ancak şu anki depremlere bakıldığında o bölgelerde bırakın desteklemeyi çadır satıyorlar. Bence çok kötü bir durum içi boşaltılmış bir Kızılay var ortada” dedi. 

HABER: AYTAÇ ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi