Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, yaz kuran kursu kayıtlarının 20 Haziran Pazartesi itibariyle başladığını belirtti Erçin ebeveynlere seslenerek “Çocuklarınızı yaz Kur'an kursuna kayıt yaptırın” çağrısında bulundu.

Yaz Kur'an kursları eğitiminin 27 Haziran itibariyle başlayacağını belirten Tahir Erçin, şunları söyledi:

TÜM YAVRULARIMIZI KUR'AN ÖĞRENMEYE CAMİLERİMİZE BEKLİYORUZ

2021-2022 eğitim öğretim de dönemine devam eden öğrencilerimiz bu hafta cuma günü karne aldılar. Bütün yavrularımızı tabii bu yoğun bir eğitim öğretim döneminden sonra onlar bir haftalık bir tatil dönemine girdiler. Şimdi bu tatil döneminde bizler camilerde ve Kur'an kurslarımızda onlar için gerekli hazırlıkları yaptık. Bütün öğrencilerimize hitap edecek şekilde Elif bağlarımızı ve tatil kitaplarımızı hazırladık. İnşallah bugün itibarıyla yani 20 Haziran itibariyle bütün cami ve Kur'an kurslarımızda öğrencilerimizin kayıtlarını almaya başladık. Allah nasip ederse 27 Haziran Pazartesi günü de bütün camilerimizde bütün Kur'an kurslarımızda yavrularımızı Kur'an öğrenmeye camilerimize bekliyoruz. Yaz Kur'an kurslarımız Ağustos sonuna kadar devam edecekler ve bu süre zarfında bizler çocuklarımıza camilerimizde namaz surelerinden tutunda, ğerler eğitiminden tutun da kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma becerisini kazandırıncaya kadar bütün ahlaki değerleri de içerisinde bu eğitim öğretim döneminde bu iki aylık süre zarfında yavrularımıza bunları Kur'an kurslarımızda ve camilerimizde öğretmeyi amaçlıyoruz. İnşallah bütün çocuklarımızı bütün yavrularımızı camilerimize ve Kur'an kurslarımıza bekliyoruz.

4-6 YAŞ ARALIĞI YAZ KUR’AN KURSU EĞİTİMİMİZ DE DEVAM EDECEK

İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin,, “Tabii yaş aralığına geldiğimizde 4-6 yaş grubunda da yaz Kur'an kursunuz devam ediyor. 4 yaş 5 yaş 6 yaş çocuklarımız da hangi mahallede oturuyorlarsa onları en yakın mahallede 4-6 yaş Kur'an kurslarımız da yaz döneminde hizmet verecek. Yine ilkokulu bitiren ve ortaokula devam eden, liseye devam eden bütün öğrencilerimizi her yaş grubunda ayrı ayrı sınıflar açmak suretiyle bütün görevlerimizde gerekli hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah bütün yavrularımızı camilerimize ve Kur'an kurslarımıza bekliyoruz” dedi.

ÇOCUKLARINIZI YAZ KUR'AN KURSU EĞİTİMİNDEN MAHRUM ETMEYİN

İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, “Ebeveynlere mesajım şu ki, yaz döneminde belli planlar yapıldı, muhakkak 8 ayın bir yorgunluğu var, belli bir tatil planları var ama gerek Zonguldak'ta ikamet kalacaklarsa gerek farklı illere gideceklerse bu sadece Zonguldak'ta değil yaz Kur'an kursları bütün illerimizde bütün müftülüklerimiz gerekli hazırlıkları yaptılar. Çocuklarımızı bu eğitimden mahrum etmeyelim Bulunduğunuz yerde her nerede hangi ilde bulunuyorsanız bu bütün camilerde ve Kur'an kurslarımıza devam edeceği için yavrularımızı bu süreçte bu yaz Kur'an kursu heyecanından mahrum bırakmayalım istiyoruz”

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi