Devrek Belediyesi'nde amca-yeğen dayanışması tartışılıyor

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un, ilçede yeğeni Nuri Bozkurt'a ait Diyazn Bilgisayar isimli firmaya çok sayıda ve yüksek miktarlarda bilişim işi yaptırdığı ve yüksek miktarlarda fatura kesildiği iddia ediliyor.

Konuyla ilgili olarak, Devrek Belediyesi'nde ve kamuoyunda yoğun eleştirilere neden olan iddialar arasında Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un, Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde de yeğeni Nuri Bozkurt'a belediyenin bilişim işlerini havale ettiği ve diğer firmaları yok sayarak, yeğenine ticari kazanç sağlamak için yol açtığı şeklinde bilgiler de yer alıyor.

Yeğen Nuri Bozkurt'un Devrek Belediyesi'ne bilişim işi yapıp yapmadığı, yaptı ise bu işlerin doğrudan temin yolu ile usulüne uygun olarak, diğer firmalardan da teklif alınarak yapılıp yapılmadığının, Nuri Bozkurt'un Devrek Belediyesi'ne yaptığı işlerin tarihleri itibarı ile piyasa rayiçlerine uygun olup olmadığının araştırılması isteniyor.

Devrek Belediyesi'nin yüksek oranda borçlanması ve diğer bazı kişisel tartışmalarla gündeme gelen Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un, "yeğenine kıyak yaptığı'" şeklindeki iddialara açıklık getirmesi bekleniyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi