Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde bir çok ilde faliyet gösteren önemli dernekler arasında yer alan Karabük'lüler Derneği Zonguldak'ta kurularak Kurucu Başkanlık görevine Kardemir Karabükspor Asbaşkanı ve Başkan Vekili, Büyük Birlik Partisi eski İl Başkanı Serdal Acar Zon-Kar-Der ( Zonguldak Karabük'lüler Derneği) Başkanı oldu.

Başkan Acar,derneğin kuruluşu ile ilgili açıklamasında, "Değerli büyüklerimiz Zonguldak'lı ve Karabük'lü hemşerilerimiz tarafından şahsıma layık görülen bu önemli görev için emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Uzun zamandır hemşerilerimizin bu yönde talebi ve teveccühü oldu bizde arkadaşlarımızla birlikte gereken çalışmaları yaparak uzun istişareler sonunda üzerimize düşeni yerine getirdik. Hemşerimizin iyi gününde kötü gününde mutluluklarında üzüntülerinde yanlarında Zonguldak'ta sesleri olmak hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde güzel projelerin altına imza atmak sosyal projelerin içinde yer almak için tüm enerjimizi harcayacağız. Benim ve Yönetim kurulundaki her biri birbirinden degerli yönetim kurulu arkadaşımızın bilgi ve birikimini dernegımiz adına tecrübelerimizi sunacağız. 

Zonguldak yoğun bir nüfusa ve sayısız bürokrata sahip olan Karabük'lü hemşerilerimize tek tek ulaşarak gönlümüzün kapılarını sonuna kadar açarak Derneğimize kazandıracağız. Arkadaşlarımızın heyecanı çalışma isteği bizleri ziyadesiyle mutlu ve memnun etmiştir. Görevi kabul etmemdeki en büyük nedende bu olmuştur. Hemşerilerimizi bilgilendirmek isterim ki; Karabüklüler derneği, güçlü ve kucaklayıcı  olacaktır bu şekilde hizmet vermeye devam edecektir.Zonguldak'lı ve Karabük'lü Hemşerimizin bilmesini isterim.Yönetim Kurulu’na baktığımız zaman çok deneyimli her biri işinin ehli kendi alanlarında başarılı insanlardan oluşturmuş olduğumuz bir yönetim kuruludur. Zon-Kar-Der Zonguldak Karabük'lüler Derneği belli prensiplerle yürüteceğimiz gayesi sadece belirtilen amaçlar doğrultusunda hizmet olan,bir dernektir.Bu  anlamda hiç kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın Zon-Kar-Der, Zonguldak Karabük'lüler Derneği genel prensipleri doğrultusunda şeffaf yönetim anlayışımızın olacağını hepinizin bilmesini isterim.Zonguldak'ta Karabüklüler önemli projeler gerçekleştirecektir.

Ankara'da bizleri temsil eden başta Karabük ve Türkiye siyasetinde önemli yeri olan değerli ve kıymetli devlet büyüğümüz gururumuz Sayın Mehmet Ali Şahin bakanımız olmak üzere Karabük'e maal olmuş tüm siyasetçi ve bürokratlarımızı ziyarete giderek istisarelerimizi yapacağız. Hepsinin  tecrübelerinden istifade edeceğiz. Hemşerilerimizi Zon-Kar-Der, Zonguldak Karabük'lüler Derneği çatısına altında buluşmaya davet ediyorum, Derneğimiz Zonguldak'ımıza ve Karabük'lü hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun." dedi. 

Dernek yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

1.Serdal Acar Dernek Başkanı

2.Taner Kayı Başkan Yardımcısı

3.Melih Kumbas Başkan Yardımcısı

4 Ahmet Kurt Başkan Yardımcısı Mali işlerden sorumlu

5.Özgür Urhan Başkan Yardımcısı Arge sorumlusu

6.Harun Karakuş Başkan Yardımcısı Teşkilatlanma sorumlusu

7. Orhan Burhan Hamarat Başkan Yardımcısı Sosyal hizmetler sorumlusu

8.Osman Erener Başkan Yardımcısı Özel sektör çalışanlar sorumlusu

9.Ahmet Korkmaz Başkan Yardımcısı Kamu çalışanları sorumlusu

10.Volkan Koçsan Başkan Yardımcısı Eğitim faaliyetleri sorumlusu

11.Mehmet Yüksel Başkan Yardımcısı Spor ve iş dünyası sorumlusu

12.Adem Demirhan Başkan Yardımcısı Genel sekreter

13.Nabi Ayyıldız Başkan Yardımcısı Diyanet işleri sorumlusu

14.Melike Erdegör Başkan Yardımcısı Kadın ve aile işleri sorumlusu

15.İzzet Yılmaz Yönetim Kurulu üyesi

16.Mustafa Kocakaya Yönetim kurulu üyesi

17.Ahmet Baş Yönetim kurulu üyesi

18.Cihan özgen Yönetim kurulu üyesi

19.Osman eyioğlu Yönetim kurulu üyesi

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi