Yeşilay Zonguldak Şubesi gönüllüleri ile birlikte yürütülen, ahilik geleneğinin felsefesinden esinlenilerek şekillendirilen ve bağımlılıkla mücadeleyi toplum tabanına yaymayı amaçlayan “Yeşilay Elçileri Projesi” Zonguldak’ta başladı.
Türkiye genelinde 120 şubesi ve 106 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile alkol, tütün,madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele eden Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede toplumun tüm kesimleriyle el ele vermek amacıyla Yeşilay Elçisi Projesini Zonguldak'ta da hayata geçirdi. 
Yeşilay Şube Personeli Gülşen Gök ve Yeşilay elçileri Zonguldak'ta 50'yi aşkın esnafı ziyaret ederek bağımlıların bağımlılıklarından kurtarılması ve bağımlı kişilerin Yeşilay'a yönlendirilerek tedavi edilmeleri konusunda projeye destek talep ediliyor.

Esnaf fiyatlarında esnaflara çeşitli materyaller ve broşürler dağıtılıyor.

AMAÇ TOPLUMSAL FARKINDALIĞI ARTTIRMAK

Proje hakkında bilgi veren Yeşilay şube personeli Gülşah Gök, "Yeşilay Elçileri Projesi ile Birlikte, Yeşilay Elçileri vasıtasıyla esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Esnaflarımız halka birinci dereceden yakın olmalarından dolayı bağımlıların bağımlılıkları dan kurtulması konusunda sorun yaşayan kişileri ve ailelerini ücretsiz olarak 115 no'lu hattan Yeşilay danışmanlık merkezine yönlendirrmeleri için bu projeyi uyguluyoruz. Projemiz şu anda 81 ilde Yeşilay Genel Merkezimizin vermiş olduğu program kapsamında yürütülmektedir.

Bu proje için bazı materyallerimiz vardır ve esnaflarımıza bu materyalleri dağıtıyoruz. Bu farkındalık çalışmaları ile esnaflarımız aracılığıyla bağımlı kişilere ulaşmaya çalışıyoruz.
Ücretsiz olarak tamamen gizlilik esası üzerinden 115 no'lu hat üzerinden psikologlarımız. Sosyal hizmet uzmanlarımız Bu projede görev alıyorlar.
Şu ana kadar 50'yi aşkın esnafımızı ziyaret etmiş bulunuyoruz. Özellikle eczaneler ve sağlık sektörüne yakın esnaflarımız projemize çok yakın ilgi gösteriyorlar. Tabii ki aynı zamanda diğer esnaflarımızla bir sıcakkanlı şekilde karşılıyorlar projemize destek oluyorlar. Esnaflarımıza duyardıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Tabii ki esnaflarımızı ziyaretlerimiz devam edecek." dedi.

(Haber-Göksel Çolak)

Editör: Haber Merkezi