SAĞLIK SEN ÜNİVERSİTE ŞUBESİ İLK KONGRESİNİ YAPTI
Memur Sen'e bağlı Sağlık-Sen Zonguldak Üniversite Şubesi'nin 1.Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Kısa bir süre önce Sağlık Sen Zonguldak Şubesi bünyesinden ayrılarak Sağlık Sen Zonguldak Üniversite Şubesi Yiğit Osman Darıcı kurucu başkanlığında kurulmuştu.
Şubenin kurulmasının ardından Birinci Olağan Genel Kurul Pazar günü Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Kongreye Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile sendika üyeleri katıldı.

Şube Başkanı Yiğit Osman Darıcı yaptığı konuşmada, "Sağlık-Sen Zonguldak Şubemiz bünyesinde, büyük Sağlık-Sen ailesinin birer ferdi olarak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarımızla birlikte adeta ilmek ilmek dokuyarak verdiğimiz sendikal mücadeleyi, hamdolsun kısa bir süre önce birlik ve beraberliğimizi koruyarak bir üst aşamaya taşıdık" dedi.
Darıcı, "Şimdide yönetim organlarını delegeler vasıtasıyla seçerek önümüzdeki 4 yıl üniversite hastanemize hizmet edecek kadroyu belirleyeceğiz" şeklinde konuştu.Darıcı şunları söyledi;
"Heyecanlıyız, hevesliyiz, mutluyuz ve gururluyuz. 
Pandemi süreci tüm dünyayla birlikte ülkemizin de üzerinden tır gibi geçti. Çok şükür ülke ve millet olarak bu sınavı da başarıyla atlattık. Bu yükün en büyüğünü taşıyan da takdir edersiniz ki sağlık çalışanları oldu.
Bu süreçte Pandeminin yüküne ilaveten Üniversite hastanesi çalışanları olmanın getirdiği zorluklarla da boğuşmak durumunda kaldık.
Öyle anlar oldu ki, başımızı hangi yetkiliye çevireceğimizi, kime kulak kabartacağımızı, kimden neyi nasıl talep edeceğimizi bilemez olduk.
Sağlık sistemi içerisinde üniversite hastanelerinde çalışmak her zaman çok zor oldu. Hep bir ayrımcılık yaşadık ama pandemi döneminde bu durum ayyuka çıktı. Özerk olmak, bağımsız olmak güzel şeyler ama bu bir zaman sonra keyfiyet getiriyor maalesef.
Sağlık Bakanlığında uygulamaya koyulan hakların ve iyileştirmelerin bize ulaşması aylar sürüyor. Hatta hiçbir zaman ulaşmadığı da oluyor . Halbuki hepimiz kamu hizmeti veriyoruz. Üniversite hastanelerini tercih ederken böylesine bir ayrım olacağı aklımızın ucundan bile geçirmezdik. İş devletin işi, kurum devletin kurumu, bizlerde devletimizin memuru olacağız diyerek başladık hep üniversite hastanelerine. Ancak bir süre çalıştıktan sonra öğrendik ki “özerklik” diye bir şey varmış, herkese helal olan bize haram olabiliyormuş...
Oluşan bu adaletsizlikler hizmet aşkımızı zedeliyor, çalışma barışını örseliyor, adeta insanları üniversite hastanelerinden Sağlık Bakanlığı’na geçmeye teşvir ediyor.
Bizler bu sağlık sektörünün öksüz ve yetimleri miyiz? Özel sektörde mi çalışıyoruz? Üçüncü sınıf çalışanlar mıyız? Kötü işler mi ortaya koyuyoruz? Her daim ikinci plana itilmemizin sebebi nedir artık bilmek istiyoruz...
Sağlık hizmetleri bir bütündür. Tüm dünyanın takdir ederek parmakla gösterdiği Sağlıkta Dönüşüm Programı’da bu sebeple hayata geçirilmiştir. O halde bu bütünü parçalara ayırmak nedendir? Bu kadar kaotik bir sisteme, bu kadar sistem kargaşasına ne lüzum vardır?
Kıymetli Genel Başkanım ve değerli yöneticilerimiz,
Sağlık-Sen Zonguldak Üniversite Şube Başkanlığı olarak sizden bir talebimiz var. 2023 yılının "Üniversite Hastanelerinde Görev Yapan Sağlık Çalışanları Yılı" olmasını istiyoruz. Sağlık-Sen olarak mücadelemiz ortadadır. Hiç kimsenin üniversite hastanelerini görmediği duymadığı yerde, üniversite hastanelerinin sorunlarını dile getiren Sağlık-Sen’dir. Bununla her daim gurur duyuyoruz. Ancak bu durumun ülke çapında da ses getirmesi için bu yılın bizlere atfedilmesini istiyoruz.
Kendine has, başına buyruk yönetmeliklerle, kendimize uydurduğumuz kurallarla değil, Sağlık Bakanlığıyla koordineli olarak hareket etmek istiyoruz. Ki bu durum yalnızca çalışanlar olarak bizlerin değil, idarecilerimizin de işini kolaylaştıracaktır biliyoruz.
Sağlık Bakanlığı bir düzenleme yaptığı zaman bize ne zaman gelir hatta bize gelir mi diye beklemekten yorulduk
Sendikamızın toplu sözleşmede aldığı kazanımlar hemen hemen tüm Türkiye ile aynı anda bizde de uygulanıyor. Demek ki çok zor bir iş değil. Demek ki istenirse oluyormuş.
Devlet aynı devlet, memur aynı devletin memuru, kasa aynı kasa. Bir cepten alıp diğerine vermek, tüm kurumlarda aynı kuralı uygulamak çok mu zor?
Değerli dostlar, kıymetli misafirler,
Sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum. Genel Başkanımız birazdan kazanımlarımız ve yol haritalarımızla ilgili detaylıca bilgi verecektir.
Ben buradan bir kez daha Zonguldak Üniversite Şubemizin kuruluşunu Genel Merkezimize tavsiye eden Zonguldak’ımızın ağabeyi Mehmet Ali Kara başkanımız liderliğindeki Zonguldak Şubemize ve Şubemizin kuruluşunu takdir eden kıymetli Genel Başkanımız Semih Durmuş liderliğindeki Genel Merkez yönetimimize tekrar tekrar teşekkürlerimi arz ediyorum.
Zonguldak Şubemiz bünyesinde nasıl birlik ve beraberlik içerisinde sendikal mücadele verdiysek, daha çok çalışarak, 2 şube ama tek yürek olarak mücadeleye devam edeceğiz.


YENİ YÖNETİM KURULU;
Kurucu Başkan Yiğit Osman Darıcı ve yönetimi kongrede güven tazeledi ve yeni yönetim şu şekilde oluştu;

YÖNETİM KURULU:
-Başkan: 
Yiğit Osman Darıcı 
-Şube Sekreteri: 
Emre Alemdar
-Başkan Yardımcısı teşkilatlanma: 
Fatih Orbay
-Başkan Yardımcısı Mali işler: 
Emre Yılmaz
-Başkan Yardımcısı basın ve iletişim: Özgür Kahveci 
-Başkan Yardımcısı mevzuat: 
İbrahim Şahin
-Başkan Yardımcısı Eğitim ve Sosyal işler: 
Tolga Beşevli
DENETLEME KURULU;
Savaş Kırık, 
Recep Arslan, 
Kürşat Daş, 
Selahattin Bayraktar, 
Abdüllatif Kaya.

DİSİPLİN KURULU:
Ahmet Tekin Şapçı,
Ertan Özdeniz, 
Okan Balcıoğlu 
Şenol Sancar 
Tuğrul Acar.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi