Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, 2023 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olan toplu sözleşmelerinin olacağına dikkat çekti. 

Osman Karataş konuya ilişkin; 
“2023 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olan toplu sözleşmelerimiz var. Bunlarla ilgili taslaklarımızı teslim etmiştik. Bunların ön görüşmelerini de yaptık ve ilk oturumları tamamlandı. Parasal konularla ilgili süreci bekliyoruz sürelerini de ayarladık.
2023'ün 3.ayından itibaren geçerli olacak sözleşmelerinde yetkisi geldi. Bunlarla ilgili de taslak çalışması yapacağız. Önümüzdeki süreçte yıllık enflasyonu da dikkate alarak ve bunların üzerine refah payı ilave ederek kayıplarımızın bir nebze olsun telafisi ile ilgili çalışmalarımızı temsilci ve yönetici arkadaşlarımızla yürütüyoruz.
2023'ün 3.ayından geçerli olacak toplu sözleşmelerimiz var. Bunlarda; Zonguldak Belediyesi, Karadeniz Ereğli Belediyesi, Bartın Belediyesi, Devrek Belediyesi, Perşembe Belediyesi, Kilimli Belediyesi, Filyos Belediyesi, Kumluca Belediyesi ve Amasra Belediyesi ve Amasra Belediye personel şirketi toplu sözleşmeleri şu anda devam eden belediyelerimizdir. Bunlarla ilgili taslak çalışması yaptıklarımızın taslaklarını teslim edeceğiz. Taslaklarını teslim edip de gün aldıklarımız ve programa yerleştiklerimizin de toplu sözleşme görüşmelerinde idari maddeleri ve parasal konularla görüşmelerimiz devam ediyor" dedi. 

Haber: Aytaç ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi