Zonguldak Belediye İş Sendikası Başkanı Osman Kararaş, enflasyon farkından kaynaklı ilave zam yapıldığını söyledi. Kararaş, bölgenin en düşük maaşını veren belediye olarak Zonguldak belediyesinin kaldığına da dikkat çekti.

Sözlerine Bartın’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden şehit madencilere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Osman Karataş, bu işin kaza olmadığını cinayet olduğuna dikkat çekti.

Taleplerinin enflasyonun altında olmayacak şekilde taslak hazırladıklarını ifade eden Osman Karataş, “Belediyeler adına yaptığınız çalışmalar devam ediyor bugüne kadar enflasyon altında aldığımız zamlar ile belli bir noktaya geldik. Bir çok belediye ile anlaşmamızı yaptık. Şu anda Alaplı ve Zonguldak belediyesinde görüşmelerimiz devam ediyor. Alaplı belediyesinden olumlu dönüşler aldık. Zonguldak belediyesi ile ilgili inşallah onlarda masa başında ilave zam konusuyla ilgili birlikte bir mutabakat sağlarız. Şu an bölgenin en düşük maaşını veren belediye olarak Zonguldak belediyesi kalmıştır. Bununla ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Taleplerimiz ısrarla devam ediyor. İnşallah güzel bir sonuç alacağız. Bundan sonraki süreçte de 2023 yılını kapsayan toplu sözleşmelerde bunlarla ilgili taslak hazırlanıyor. Taleplerimiz enflasyonun altında olmayacak şekilde taslaklarımızı hazırlıyoruz. İnşallah güzel sonuçlar alacağız” dedi. 

Haber: Aytaç ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi