Üniversitemizin Farabi Kampüsünde saat 09.00’da başlayan 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen konferans ile devam etti.

Saat 11.30’da başlayan ‘Atatürk’ün Mirası: Vatan ve Millet’ başlıklı konferans, Üniversitemizin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yücel Namal’ın sunumuyla gerçekleşti.

Protokolde Vali Yardımcıları Turgut Subaşı ve Yıldırım Uçar, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cezmi Yalınkılıç ve Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş’ın yer aldığı konferansa senato üyeleri, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci de katıldı.

Konferanstaki sunumuna Atatürk’ün her ne kadar bir milletin komutanı ve lideri olsa da duygularıyla bizden biri olduğuna dikkat çekerek başlayan Namal, Atatürk’ün en önemli mirasının Türk devleti ve Türk milleti olduğunu aktardı.

Sunumuna, Atatürk’ün 1935 yılındaki Nutuk’undan bir kesitin yer aldığı ‘Uçurumun Kenarında Bir Yıkık Ülke’ adlı video gösterimiyle devam eden Yücel Namal, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine “Tam Bağımsızlık” ve “Milli Egemenlik” olmak üzere iki temel ilkeyi miras bıraktığını dile getirdi.

 ‘Atatürk Egemenlik Millete Aittir diyerek tüm yetkileri millete verdi’

Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasi, askeri ve ekonomik bağımsızlığa büyük önem verdiğini söyleyen NAMAL, bu noktada Atatürk’ün tam bağımsız bir Türkiye için fabrikalar kurduğunu, yurdun dört bir yanına demiryolu hattı döşediğini, sınırlarımızı korumak ve genişletmek için cepheden cepheye koştuğunu ve kabotaj hakkıyla denizlerin kullanımını muhafaza ettiğini hatırlattı. Atatürk’ün tam bağımsızlığa büyük önem verdiğine dikkat çeken Namal, Atatürk’ün tüm yetkileri elde edebilecekken o yetkiyi millete verdiğini ve tamamen milletin hizmetkârı bir lider olduğunu ifade etti.

Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Yücel Namal, Türk milletinin daha müreffeh olması için derslerine çalışmalarını tavsiye ederek “muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur” dedi. Ardından başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine son verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer eşliğinde kürsüye gelen Vali Yardımcıları Turgut Subaşı ve Yıldırım Uçar, Doç. Dr. Yücel Namal’a teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

Yaklaşık 1 saat süren etkinlik fotoğraf çekimiyle sona erdi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi