Erişilebilirlik Genel Kurulu, üniversitemiz birimlerindeki erişilebilirlik faaliyetlerini değerlendirmek ve yeni stratejilerin belirlenmesi amacıyla dün toplandı.

Tahir Karauğuz Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Hakan Kalyon yer aldı. Üniversitemiz birim yöneticilerinin, daire başkanlarının ve fakülte ile yüksekokul sekreterlerinin de katıldığı toplantıda Yükseköğretim Kurumuna ‘Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü’ne ve ‘Engelsiz Üniversite Programı Nişanı’na başvuracak birimlerin belirlenmesi, bakanlık erişilebilirlik denetimleri ve erişilebilirlik faaliyetlerinin planlanması hususları görüşüldü.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitemizin 2023 yılı erişilebilirlik vizyonu ve erişilebilirlik temalı çalışmalar hakkında açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. Engelsiz eğitimin üniversitemiz için büyük bir önem taşıdığını ifade eden Özölçer, bu konudaki faaliyetleri öncelikli alanlardan biri olarak belirlediklerini söyledi. Yalnızca eğitim ve öğretimdeki engelleri değil, üniversitemizdeki sosyal, kültürel ve sportif faaliyet alanlarındaki engelleri de ortadan kaldırmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Rektörümüz Özölçer, buna yönelik alt yapı çalışmalarına 2023 yılında hız vereceklerini belirtti.

Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Hakan Kalyon’un konuşmasıyla devam eden toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

(HABER MERKEZİ)

 

Editör: Haber Merkezi