İl Genel Meclisi Başkan Necdet Karavel'i başkanlığında toplanan mecliste çeşitli kararlar alındı.

KARAVELİ, MADENLERİMİZ VE MADENCİLERİMİZ ÇOK ÖNEMLİDİR

İl Genel Meclisi Başkan Necdet karaveli meclis oturum başlamadan önce yaptığı konuşmada deprem bölgesinde görev alan Kahraman madencileri kutlayarak, madecinin ülkemiz için ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha vurguladı. Karveli, "Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen iki büyük deprem felaketi yaşadık. Görevimiz hep birlikte deprem bölgelerinde zarar gören halkımızın yaralarını hep birlikte sarmaktır. Burada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Zonguldaklı olarak bizim açımızdan önemli bir durum vardı. Madencilerimiz deprem bölgelerinde canlarını ortaya koyarak birçok canı kurtardı. Gurur duyduk. Allah bir daha böyle bir felaketi bizlere yaşatmasın. Bu saatten sonra madenlerimiz ve madencilerimiz çok önemlidir. İnşallah böyle bir olayı bir daha yaşamayız ama bu durumlarda madencilerimizin müdahalesini hazır hale getirmeliyiz. Zonguldak olarak bizlere de önemli görevler düşüyor. Artık bu misyonu üstlenmemiz gerekiyor, sadece alkışlamakla bu işler olmuyor. Acil müdahale ekibi olarak afat durumlarında madencilerimizin artırılması gerekiyor. Bizde bu noktada hem siyasetçiler olarak, hem bürokratlar olarak, hem de TTK yönetimi olarak, bundan sonra şehir olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız ve yapmalıyız. Ben bir kez daha madencilerimize teşekkür ediyorum”dedi.


DEFTERDARA 5 GÜN İÇİN 2.168 TL ÖDENECEK...

Mecliste 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17 nci maddesine istinaden oluşturulan Denetim Komisyonunda çalışmak üzere kurum dışından uzman personel görevlendirilebilir dendiğinden; Deftardarlık tarafından görevlendirilen, Defterdarlık Uzmanı Ertan Yedek’e, Denetim Komisyonunda çalışacağı 20-24 Şubat tarihleri arasında günlük 433 liradan 5 günlük 2.168 lira ödenmesi oy birliği ile kabul edildi

Buna göre 82 boş bulunan norm kadroya 36 memur alımı KPSS ile gerçekleştirilecek.

ÖZEL İDAREDE BOŞALAN KADROLARA KPSS İLE 36 MEMUR ALINACAK

Mecliste İdarede görev yaparken tayin, emeklilik, vefat, başka kadroya atanma vb. nedenle boşalan kadroların, unvan ve derece değişikliği cetvelinin İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11 inci maddesi ve 5302 sayıl İl Özel İdaresi Kanununun 10 uncu maddesi görüşülerek plan bütçe komisyonuna havale edildi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER MEMUR OLDU


Mecliste idarede 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 36 ncı maddesinin atıfta bulunduğu 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesine göre tam zamanlı sözleşmeli personel olarak görev yapan: Mimar Murat KARAMAN, Jeoloji Mühendisi Arda GEBEDEK, Veteriner Hekim Candan SAĞLAM, Harita Mühendisi Mehmet ERMAN ÇOLAK, İnşaat Mühendisleri Ali BİRCAN, Ersen UZUN, Abdullah ÇIRAK, Elektrik- Elektronik Mühendisi Sercan KAHVECİ, Çevre Mühendisi Ufuk Doğan ÇİÇEK, Maden Mühendisi Tolga AKBOSTANCI, Orman Mühendisi Volkan ATAMAN, Inşaat TEKNİKERİ Volkan KAV, Harita–Kadastro Teknikeri İsa ALTUNKAYA, Sanat Tarihçi Arda YILMAZ, 26.01.2023 tarihli ve 32085 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair 7433 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi ile, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen Geçici 48/b maddesinde yer alan şartları taşıdığından, sözleşmeli olarak görev yaptıkları unvanlara asil memur olarak atamaları yapıldığından; Yukarıda adı geçen personellerin, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 36 ıncı maddesinin 2. Fıkrası gereğince, İl Genel Meclisinin bilgisine sunulması ile sözleşmeli olarak istihdam edildikleri kadro derecelerinin, memur olarak atamalarının yapıldığı kazanılmış hak aylığı derece ve kademeleri ile uyumlu hale getirilmesi için hazırlanan ve teklif ekinde sunulan, 111 sayılı dolu dolu kadro değişikliği cetvelinin, İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11 inci maddesi ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10 uncu maddesinin (l) bendi gereğince görüşülfü.
Mecit'te görüşülmesi esnasında k Parti grup başkan vekili İsmail Terzi derecelerde çalıştığı yılın değil performansın kıstas alınması gerektiğini belirtti ve madde oy birliği ile tüm komisyonları havale edildi.

VALİ TUTULMAZIN FAALİYET RAPORU MESAJI MECLİSTE OKUNDU

Vali Mustafa tutulmaz'ın 2022 yılı faaliyet raporu mesajı İl Özel İdare genel sekreter yardımcısı Mehmet kokulu tarafından il genel meclis üyelerini okundu.
Vali Mustafa Tutulmaz mesajında, "Zonguldak İl Özel İdaresinin 2022 Yılı Faaliyet Raporu, kamu yönetiminde mali saydamlık ve hesap verme sorumluluğu çerçevesinde; ilgili mevzuat ile belirlenen performans kriterleri de göz önünde bulundurularak, İdaremizin yürütmekte olduğu çalışmaların önceden belirlenen gerçekleşme oranlarını, sapmaların neler olduğunu ve varsa bu sapmaların nedenlerini açık bir şekilde ortaya koymak için hazırlanmıştır. 
2022 Yılı Faaliyet Raporumuzda, İdaremizce belirlenen stratejik amaç ve hedeflere ulaşmak için izlenen yol, performans hedeflerine ulaşmak üzere kullanılan yöntemler ile yürütülen faaliyet ve projeler, bunların sonucunda elde edilen çıktı ve sonuçlar yer almaktadır. 
2022 mali yılı Zonguldak İl Özel İdaresi Faaliyet Raporunu İl Genel Meclisimize sunarken, faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde aldıkları kararlardan ve sürece olan katkılarından dolayı İl Genel Meclisi Başkan ve Üyelerine, İl Özel İdaremizi Genel Sekreterine, emek ve desteklerinden dolayı tüm idareci ve çalışanlarına teşekkür ederim" dedi. 

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle nşrleşim sona erdi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi