Birlik Haber -Sen'de Selda Ünlü görev başında..

Birlik Haber-Sen  Zonguldak Şubesi'nin 2.Olağan genel kurulu Pazar günü Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Tek liste olarak gerçekleştirilen kongrede mevcut Başkan Selda Ünlü seçilirken yeni yönetim şu şekilde oluştu.

YÖNETIM:
-Şube Başkanı: Selda Ünlü
-Şube Başkan Vekili:  Ali Sinoplu,
-Şube Başkan Yardımcısı mali işler: Volkan Gün, -Şube Başkan Yardımcısı Teşkilat: Hüseyin Taşbaş,
-Şube Başkan Yardımcısı Eğitim ve sosyal işler: Halil Emre Demir,
-Şube Başkan Yardımcısı mevzuat ve toplu sözleşme: Erdoğan kasap,
-Şube Başkan Yardımcısı basın ve iletişim: Barış Eyioğlu.

Kongre'ye Zonguldak Bartın ve Karabük PTT baş müdürleri ile birlikte Memur Sen İl temsilcisi Kamuran Aşkar ve Memur Sen'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile üyeler katıldı.

PTT'nin 182. kuruluş yıl dönümü kutlayarak konuşmasına başlayan Birlik Haber Sen şube başkanı Selda Ünlü, üyeleri ile birlikte sendikayı daha ileriye taşıyacaklarını belirterek şunları söyledi:

İLK KADIN ŞUBE BAŞKANI OLARAK GÖREV ALACAĞIM İÇİN GURURLUYUM .

"Zonguldak, Karabük ve  Bartın illerimizden oluşan Karadeniz 3 nolu Şubemizin 2. Olağan Kurulu'na hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Bu vesileyle ülkemizin en köklü kurumlarından olan büyük PTT ailemizin 182. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak sözlerime başlamak ve PTT ailesinin bir ferdi olmaktan duyduğum gururu özellikle belirtmek istiyorum.
Bildiğiniz üzere geçen hafta hemen yanı başımızda can Amasra’mızda elim bir maden kazası meydana geldi. Madeni, madenciyi ve emeği en iyi anlayacak şehir olarak şehitlerimize bir kez daha rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum. Acınız acımızdır ve yüreğimiz sizinledir. 
Değerli dostlar, kıymetli misafirler, Memur-Sen ailemiz hem nicelik hem de nitelik anlamında bugün dünyanın en büyük emek hareketlerinden biridir. Başta kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere, teşkilatlarımızın kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Bizden önce görevini hakkıyla yerine getirip Şube teşkilatımızın büyümesinde, zirvelere doğru yol almasında büyük emek ve katkıları olan Şube Başkanı ve İl Temsilcilerimize teşekkürlerimi ifade ediyorum.

Ülkemizde emeğin ve emek hareketinin yönünü kazanıma çeviren, dünyanın bütün mazlum coğrafyalarına ses veren teşkilatımız akademik sendikacılığın da öncüsü olmakta, kurum ve kuruluşlarımıza nitelikli ve modern yönetim anlayışını getirecek yöneticiler de yetiştirmektedir. Bu bizim için son derece önemlidir. Çünkü biz yeniliğin köklerine sahip çıkılarak olabileceğine inanıyor, değer sendikacılığını merkeze alıyor ve bu uğurda durmadan çalışıyoruz. Çünkü biz çağın en büyük vefa hareketlerinden biriyiz.
Değerli hazirun,
Genel kurulumuzun bir başka yeniliğe daha şahitlik edeceğini ve bunun heyecanını yaşadığımı ifade etmek isterim. Kıymetli delegasyonumuz uygun görür ve görev bize tevdi edilirse Zonguldak Memur-Sen teşkilatları içinde ilk kadın şube başkanı olarak görev alacağım inşallah. Bu benim için çok büyük bir onur, çok büyük bir sorumluluk alanıdır. Birlik Haber-Sen’imizin çıtasını yükseltmek için elbirliğiyle çalışacağız.
Bilindiği üzere Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen’in yolculuğu ülkemizle aynı rotada ilerlemiş büyük Türkiye ideali için Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak çok büyük katkılarımız olmuştur. 20 Şubat 1992 tarihinde Memur-Sen Konfederasyonumuzun ikinci sendikası olarak kurulan Birlik Haber-Sen’inimiz hizmet sendikacılığını ön plana çıkaran anlayışıyla Memur-Sen sendikacılığının önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Sendikamızın hizmet alanlarında PTT, TRT, RTÜK, BTK ve Basın Enfermasyon Genel Müdürlüğü bulunmakta olup ilimizde sadece PTT kurumu bulunması sebebiyle bu alandaki çalışanlarımızla hizmet etmeye çalışıyoruz. Sayın Genel Başkanımızın ısrarla vurguladığı gibi  “Biz kardeşlik hareketiyiz. Biz merhamet hareketiyiz. Biz emeğin bekçiyiz. Biz, bizi biz eden değerlerin emanetçisiyiz.”
Çok kıymetli katılımcılar,
Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolundaki kamu görevlilerinin mali, özlük ve sosyal haklarını koruyup geliştirecek çalışmalar yapma; basın, yayın ve iletişim politikalarına yön verecek faaliyetlerde bulunma; ülkemizin, uluslararası seviyede olması ve gereken yerde ve yeni dünya düzeninin şekillenmesinde üstün ve etkili rol oynamasını sağlayabilme; üyelerimizin daha özgür, adil ve müreffeh bir ülkede yaşamasına katkı sağlama; Türkiye ve dünyada haksızlığa uğramış ve yardım bekleyen kimsesizlerin sesi olma; ekonomik, sosyal, kültürel ve demokratik hak ve menfaatlerini, adalet ve eşitlik ilkelerine göre koruma ve geliştirme misyonuyla çalışan, bu yolda çok önemli adımlar atan sendikamızda bizler de üyelerimiz ve ülkemiz için emek vermek istiyoruz. Sorunları biliyor, çözülmesi için şube adına yol haritaları çiziyoruz. Üyemizin yanında olmak, paylaşımcı ve vizyoner olmak öncelikli hedefimizdir. Sizlerden aldığımız güçle hizmet alanımız içerisinde hangi sorun varsa orda olmaya ve çözüm bulmaya çalışacağız. Kapıları çalmaktan, yolları aşındırmaktan yılmayacağız. Bizler gücünü üyesinden alan teşkilatlarız, bu güçle üstesinden gelemeyecek sorun yoktur diye düşünüyoruz. Başta kadro sorunu olmak üzere, PTT personelinin hak kaybı, personelimizin iş yoğunluğu ve diğer sorunlarla ilgili söyleyeceklerimizin olduğunu düşünüyoruz. Emekçimizin hakkını savunabilmek için emeğin başkentinde sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz.
Değerli delegasyon,
Buradan daha güçlenerek, daha katılımcı ve söyleyecek sözü daha çok olan bir şube olarak çıkmak istiyor, gücümüzün kardeşliğimizde olduğu görülsün ve bilinsin istiyoruz. Birlik Haber-Senimiz bundan önceki büyük mücadele ve kazanımlarını bundan sonra da devam ettirecektir.  Bizler şube olarak bu teşkilatın gözde şubelerinden biri olacak ve inşallah sesimizi duyuracağız. Sesimizin teşkilatlarımıza yeni bir nefes olmasını istiyoruz. Sesiniz sesimiz, derdiniz derdimizdir.
Bu vesileyle genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, şahsım ve teşkilatım adına her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor; sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi