1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 96.yıl dönümü Zonguldak'ta kutlandı.

Valilik önünde  Atatürk anıtında Çelenk töreni düzenlendi. Törene Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Orhan Kaş, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Denizcilik Liman Başkanlığı personeli ile daire müdürleri ve katıldı.

Tören kapsamında bölge Liman Başkanı Ahmet Mert anıta Çelik sundu Saygı duruşundan sonra günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı ve 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nı kutladı.

MERT: "ZONGULDAK HALKI DENİZCİLİĞE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR"

Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert yaptığı konuşmada, " İnsanlık tarihine bakıldığında denizcilere hakim olan milletlerin tüm dünyaya hakim oldukları görülmektedir Bu sebeple denizlerimizi sevmek korumak ve yüzünü denizlere çevirmek tüm Türk milletinin sorumluluğudur. Bölge Liman başkanlığımızla düzenlenen Amatör denizci ve kısa mesafe telsiz eğitimlerine şimdiye kadar binlerce başvuru olması da Zonguldak halkının denizciliğe verdiği önemi kanıtlamaktadır Bu itibarla tüm halkımızın Bir Temmuz Denizcilik ve Kabotaj bayramını kutluyor katılımlar için teşekkürlerimize saygılarımız sunuyorum" dedi

VALİ TUTULMAZ ZİYARET EDİLDİ

Ardından Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert beraberindeki Heyet ile birlikte Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Vali Bursa huzurunda çiçek takdim edildi hatıra resminin çekilmesinin ardından ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

VALİ TUTULMAZ DENİZE ÇELENK BIRAKTI

Tören Vali Mustafa Tutulmaz'ın limanda denize Çelenk bırakması ile 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları sona erdi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi