Kozlu Kent Konseyi Kurucu Başkanı, Yüksek Harita Mühendisi Barış Demirel, Kanal Z Televizyonu'nda, Yeni Adım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çakmak'ın hazırlayıp sunduğu SAHNE-İ SİYASET programının konuğu oldu.

Programda, Çakmak'ın sorularını yanıtlayan Barış Demirel, kentsel dönüşüm konusunda görüşlerini açıklarken, kentsel dönüşümün mutlaka gerekli olduğunu, ancak bu dönüşümün mevzi planlar yerine bütüncül planlamalar şeklinde yapılması gerektiğini söyledi.

Kozlu ve Zonguldak'ta yoğun yapılaşma olduğunu kaydeden Barış Demirel, bundan sonra yeni yapılaşmalar yerine toplumun nefes almasını sağlayacak ve yaşam kalitesini arttıracak alanlar kazandırılmasının daha doğru bir yaklaşım olacağını ifade etti.

DENİZ ULAŞIMINI GÜNDEME GETİRECEK

Kozlu ve Zonguldak il merkezi ve Devrek'te, deprem riskinden daha fazla heyelan riski bulunduğuna dikkat çeken Kozlu Kurucu Kent Konseyi Başkanı Barış Demirel, Zonguldak'ın ikinci derece deprem riski taşıdığını, Devrek'te belli bir alan üzerinden fay hattı geçtiğini söyledi.

Kozlu Kent Konseyi'nin henüz yeni bir kuruluş olmasına rağmen, gönüllülük esası ile yoğun çalışma ve proje hazırlıkları içinde bulunduğunu ifade eden Barış Demirel, Kozlu sahil yolu üzerinde hayvan heykellerinin bulunduğu alanın Kozlu Belediyesi tarafından Kozlu Kent Konseyi'ne Maden Müzesi kurulmak üzere tahsis edildiğini ve çalışmaların başladığını söyledi.

Kozlu Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin "Kadın Emek Pazarı" projesinin, Kozlu sahilinde devamlılık gösterecek şekilde kurulacağını ve bu konuda Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın kendilerine destek verdiğini belirten Barış Demirel, Erhan Çakmak'ın "turizm ve ulaşım amaçlı" deniz işletmeciliği konusundaki görüşlerine katılarak, bu konuyu mutlaka Kozlu Kent Konseyi'nin gündemine taşıyacağını ifade etti.

HABER : Asım Atakan ALKAN

Editör: Haber Merkezi