Kahramanmaraş ve 11 ilde meydana gelen depremin ardından Zonguldak’a gelen 6000’e yakın depremzede‘den çalışmak isteyen 110 depremzeden 41’i İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından e yerleştirildi. 69 depremzede ise işe girmek için sırada bekliyor.

İşe yerleştirilen 41 depremzede’den 23’ü Toplum Yararı Program TYP’den,11 kişi İşbaşı programından ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü‘ne de 7 kişi Toplum Yararına programı TYP alındı.

Depremzedelerin işe yerleştirilmesi ile ilgili açıklama yapan Zonguldak İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, “ Ülkemizde yaşanan deprem sonucunda bölgemize gelen toplam 6 bin depremzede vatandaşımız bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımızdan İşkur aracılığıyla iş arama kapmasında başvurular olmaktadır. Bununla ilgili daha önce de belirttiğimiz gibi Esnaf Odalarımızla, TSO’lar, market zincirleri ile görüşmeler yaptık. Bunların bizlere destekleri bundan önce olduğu gibi devam etmektedir. Şuana kadar ilimizde TYP kapsamında ve görüşmelerimizin sonucunda işyerlerine 41 kişi yerleştirilmiştir. 69 depremzede vatandaşımız için iş görüşmeleri devam ekmektedir. Bazı işyerlerimizin bize gelip özellikle depremzede vatandaşları işe almak isteme talepleri bulunmaktadır. Esnaf Odalarımıza ve özel sektör tüm işyerlerimize teşekkür ediyoruz. TYP kapsamında yapılacak olan işyerine yerleştirme çalışmalarında da depremzedelerimizin olması Bakanlığımızın talebi doğrultusunda devam etmektedir. Depremzedelere kurum ve bakanlık olarak elimizden gelen yardımı göstermeye devam edeceğiz” dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi